Ό,τι συλλογίζεσαι, αυτό δημιουργείς

Δημιουργείς ακατάπαυστα αόρατες πραγματικότητες όσο συλλογίζεσαι. Εάν συλλογιστείς κάτι επί ένα δευτερόλεπτο, καθιστάς αυτό το κάτι αόρατη πραγματικότητα για ένα δευτερόλεπτο. Εάν το συλλογιστείς για ώρες, ημέρες, έτη, θα ελκύσεις την ούτως ή άλλως δημιουργηθείσα πραγματικότητα στον εαυτό σου υλικώς.

Εάν διατηρείς στον νου σου οποιαδήποτε ιδέα καλή ή κακή, επί μήνες και επί έτη εξακολουθητικώς, την καθιστάς ουσιώδη αόρατη πραγματικότητα, και επειδή αυτή γίνεται όλο και περισσότερο ισχυρή, στο τέλος θα λάβει κατ' ανάγκην μορφή και θα εμφανιστεί στον ορατό και υλικό κύκλο των περιστάσεών σου.

Ελκύεις ακατάπαυστα από το αόρατο ρεύμα των πραγματικοτήτων πράγματα συγγενή προς εκείνα για τα οποία συλλογίζεσαι. Όταν διαβάζεις με ενδιαφέρον στις εφημερίδες περί φόνων, κλοπών, σκανδάλων και φρικαλέων συμβάντων στη γη και την θάλασσα, ελκύεις στον εαυτό σου αόρατες πραγματικότητες αυτής της φύσης. Συνδέεις τον εαυτό σου με αυτές, οι οποίες είναι κατωτέρας περιωπής, και όταν βρίσκεσαι στο ρεύμα τους, ενώ διαβάζεις με ενδιαφέρον κάθε μέρα, διατρέχεις τον κίνδυνο να φέρεις στον εαυτό σου μια μορφή αυτών των φρικαλεοτήτων και αθλιοτήτων.

Οι αόρατες πραγματικότητες σχηματίζουν τα στοιχεία των ορατών πραγματικοτήτων. Όσο περισσότερο χρόνο έχεις τον νου σου σε ένα οποιοδήποτε πράγμα, καλό ή κακό, τόσο ισχυρότερο το καθιστάς ως αόρατη πραγματικότητα. Κατ' αναπόδραστη ανάγκη εν τέλει, καθ΄ όσον έχεις τον νου σε αυτό, θα καταστεί στον ορατό κόσμο και εντός του κύκλου των περιστάσεών σου, όργανο λύπης ή χαράς.

*Απόσπασμα από το έργο "Στοιχεία Βιονομίας" του Πλάτωνα Δρακούλη
(το αυθεντικό κείμενο είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα)

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας