Προφίλ

Γεννήθηκα το 1982 στην Αθήνα. 

Το 2000 τελείωσα το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών 1. 

Σπούδασα Βιολογία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) και στο ΕΚΠΑ. 

Το 2008 εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο (δοκίμιο) με τίτλο Επανάσταση Α.Ε. (εκδ. Συμμετρία).

Το 2009 εκδόθηκε το δεύτερο (δοκίμιο) με τίτλο Οι Ελεύθερες Φωνές (εκδ. Συμμετρία), το οποίο διακρίθηκε με το Β' Βραβείο στον 27ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Το 2010 εκδόθηκε το τρίτο (δοκίμιο) με τίτλο Εγωμανία (εκδ. Συμμετρία), το οποίο διακρίθηκε με το Α' Βραβείο στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Το 2012 εκδόθηκε το τέταρτο (νουβέλα) με τίτλο Δια λόγου αφύπνιση (εκδ. Συμμετρία).

Το 2012 μετέφρασα το βιβλίο Καρκίνος: Οδηγός Ανάρρωσης του Jonathan Chamberlain, από τα αγγλικά στα ελληνικά (κυκλοφορεί από τις εκδ. Συμμετρία).

Aπό το 2012 μέχρι το 2014 παρακολούθησα τέσσερα επιμορφωτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών: "Δημιουργική σκέψη", "Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία", "Εκπαίδευση στη μετάφραση" και "Ψυχοθεραπεία: θεωρία και πράξη".

Τον Φεβρουάριο του 2016 εκδόθηκε το πέμπτο βιβλίο (δοκίμιο) με τίτλο Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό (εκδ. iWrite).

~~~~~~~~~~~~~~~

Από τα πρώιμα εφηβικά μου χρόνια θυμάμαι ότι μου άρεσε να διαβάζω επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, κυρίως για το σύμπαν. Γρήγορα το ενδιαφέρον μου εξαπλώθηκε και σε άλλους τομείς, όπως η βιολογία και η φιλοσοφία, ενώ αργότερα προστέθηκε και η ψυχολογία στα ενδιαφέροντά μου. Τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα, οι καταστάσεις της ζωής με οδήγησαν στην πρακτική εφαρμογή αρκετών εκ των θεωριών ψυχολογίας που είχα συναντήσει μόνο στα βιβλία. Πολλές θεωρίες και απόψεις τις απέρριψα στην πράξη, άλλες επειδή ήταν αναποτελεσματικές και άλλες επειδή είχαν πρόσκαιρο μόνο χαρακτήρα. Όσες με βοήθησαν, και συνεχίζουν να με βοηθάνε, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, τις παρουσιάζω σ' αυτή την ιστοσελίδα. Επειδή ως άνθρωποι δεν διαφέρουμε και πολύ μεταξύ μας, τουλάχιστον ως προς την ουσία και τον πυρήνα μας, η γενική κατεύθυνση προς την ισορροπία και την ευτυχία είναι η ίδια για όλους. Και όσο περισσότερο προσεγγίζουμε την ουσία μας, βλέπουμε ότι όλα συγκλίνουν προς το ίδιο μέσο απελευθέρωσης: την αυτεπίγνωση

Καλή περιήγηση!

Νίκος Μπάτρας