Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μέχρι να κατανοήσουμε βαθιά τον εαυτό μας και να τον αλλάξουμε ριζικά, η αλλαγή απλώς του έξω δεν θα δημιουργήσει ειρήνη στον κόσμο, ούτε θα φέρει αυτή την ηρεμία και τη γαλήνη που είναι απαραίτητες για ευτυχισμένες σχέσεις σε μια κοινωνία."
~Κρισναμούρτι

Νισαργκαντάττα: Προσπαθήστε να είστε, μόνο να είστε

Προσπαθήστε να είστε, μόνο να είστε. Η πολύ σημαντική λέξη είναι «προσπαθήστε».

Δώστε αρκετό χρόνο καθημερινά για να καθίσετε ήσυχα και να προσπαθήσετε, απλά να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε την προσωπικότητα, με τους εθισμούς και τις εμμονές της. 

Μη ρωτάτε πώς, δεν μπορεί να εξηγηθεί. Απλά συνεχίζετε να προσπαθείτε μέχρι να πετύχετε. Εάν επιμείνετε, δεν μπορεί να υπάρξει αποτυχία. Αυτό που έχει ύψιστη σημασία είναι η ειλικρίνεια, η σοβαρότητα.

Πρέπει πραγματικά να είχατε την ανάγκη του ατόμου που είστε. Δείτε τώρα την επείγουσα ανάγκη να είστε ελεύθεροι από αυτόν τον περιττό αυτοπροσδιορισμό, αυτή τη δέσμη μνημών και συνηθειών. Αυτή η σταθερή αντίσταση ενάντια στο περιττό είναι το μυστικό της επιτυχίας.

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας