Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μέσα από τα μάτια μας το σύμπαν βλέπει τον εαυτό του. Μέσα από τα αφτιά μας το σύμπαν ακούει τις μελωδίες του. Είμαστε οι μάρτυρες μέσω των οποίων το σύμπαν αποκτά επίγνωση του μεγαλείου του."
~Άλαν Γουάτς

Ο ψευδής εαυτός δεν είναι πραγματικά ζωντανός

Ο ψευδής εαυτός, και ό,τι τον απαρτίζει, είναι από τη φύση του μηχανικός. Αποτελείται από σκονισμένες αναμνήσεις, ενσωματωμένες συνήθειες, αρχαίους φόβους, επανεμφανιζόμενες αμφιβολίες, οικείες απολαύσεις και πολλές άλλες αντιδράσεις μιας ατέλειωτης ποικιλίας. Με λίγα λόγια, ο ψευδής εαυτός δεν είναι πραγματικά ζωντανός.

Κάθε επίμονη προσπάθεια από μέρους σας για να βγείτε από τον ψευδή εαυτό σας, φέρνει μαζί της σωρεία σκέψεων και συναισθημάτων που βιάζονται να σας υποδείξουν όλους τους αρνητικούς τρόπους με τους οποίους δεν μπορείτε να επιτύχετε κάτι τέτοιο: "Αποκλείεται. Γιατί να προσπαθήσεις; Παραείναι δύσκολο."

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να αντιμετωπίσετε αυτά που προσπαθούν να εμποδίσουν το ταξίδι σας έξω από τον εαυτό σας. Να θυμάστε: είστε ασφαλείς μέσα στην επίγνωση των φόβων σας.

*Από το βιβλίο Guy Finley, "Το μυστικό να μην κολλάς", Εκδ. Αλκυών

Διαβάστε επίσης:



ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας