Το απόφθεγμα της ημέρας
"Αν θέλετε να διώξετε κάποιο φόβο, η έδρα αυτού του φόβου βρίσκεται στην καρδιά σας και όχι στο χέρι εκείνου που φοβάστε."
~Χαλίλ Γκιμπράν

Μπορεί να σε ταρακουνήσει μόνο κάτι στο οποίο δίνεις αξία

Σε ένα αφυπνισμένο ον, δεν είναι ότι σταματάνε να εμφανίζονται τα συναισθήματα και τα διάφορα φαινόμενα του νου.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι χάνεται το ενδιαφέρον γι' αυτά τα φαινόμενα. Και όταν χάνεται το ενδιαφέρον, αυτά τα φαινόμενα δεν καταγράφονται στην ύπαρξή σου, δεν αφήνουν ίχνη. 

Μπορεί να σε ταρακουνήσει μόνο κάτι στο οποίο εσύ δίνεις νόημα και αξία. Αν κάτι δεν έχει αξία για σένα, δεν καταγράφεται στη συνείδησή σου.

Οποιοδήποτε φαινόμενο, για να αποκτήσει αξία, χρειάζεται να του δώσεις εσύ την προσοχή σου και να δημιουργήσεις σχέση μαζί του.

Μη δημιουργείς σχέση με τίποτα. Να παραμένεις στον Εαυτό.

*Από ομιλία του Μούτζι

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας