Το απόφθεγμα της ημέρας
"Όταν ζεις με επίγνωση στο παρόν σπας τη συνέχεια της "ιστορίας" σου, του παρελθόντος και του μέλλοντος, και αναδύεται η αληθινή νοημοσύνη."
~Έκχαρτ Τόλλε

Οι πεποιθήσεις είναι σαν μαγνήτες που προσελκύουν τις αντίστοιχες εμπειρίες

Δεν μπορείτε να προσελκύσετε κάτι στη ζωή σας ενώ σκέφτεστε και αισθάνεστε το αντίθετό του.

Δεν μπορείτε, για παράδειγμα, να φέρετε την αφθονία στη ζωή σας, όταν εστιάζετε και εκπέμπετε σκέψεις στέρησης, έλλειψης, άγχους, αμφιβολίας και κατάκρισης. Για να κερδίσετε την αφθονία πρέπει οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας να εκπέμπουν τη δόνηση της ενέργειας της αφθονίας.

Είναι πολύ πιθανό να έχετε μάθει να σκέφτεστε μόνο αρνητικά και να μην έχετε ποτέ εστιάσει σε θετικές σκέψεις ή σκέψεις αφθονίας, ώστε να μπορείτε αυτόματα να συνδέεστε με αυτές.

Οι σκέψεις σας προκύπτουν από τις πεποιθήσεις που έχετε για τη ζωή, τους ανθρώπους και τον εαυτό σας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι πεποιθήσεις είναι η αφετηρία στην αλυσίδα της νοητικής και δημιουργικής διαδικασίας. Εισέρχονται στον εγκέφαλό μας από τη στιγμή της γέννησής μας έως τα εφτά μας χρόνια και αφορούν οποιοδήποτε γεγονός ή κατάσταση.

Παράλληλα εκφράζουν τις πεποιθήσεις των ανθρώπων του περιβάλλοντός μας για το τι είναι σωστό ή λάθος στον κόσμο, ή σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Γίνονται αποδεκτές χωρίς κριτική σκέψη, καθώς σε αυτή την τόσο μικρή ηλικία είναι ακόμη αδιαμόρφωτες. 

Βασικά, οι πεποιθήσεις δεν είναι παρά επαναλαμβανόμενες σκέψεις που φέρουν συναισθηματικό φορτίο, και, ως εκ τούτου, έχουν μεγάλη ενεργειακή ένταση που τις καθιστά πολύ ισχυρές. Λειτουργούν στην ουσία σαν ισχυροί μαγνήτες με δική τους ενεργειακή δόνηση και συχνότητα και προσελκύουν καταστάσεις που είναι σε σύμπνοια με αυτές.

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας