Το απόφθεγμα της ημέρας
"Ξέρεις ότι έχεις αρχίσει να αλλάζεις όταν εμφανίζονται τα ίδια συμπτώματα του παρελθόντος και αντί να ανανεώνονται μέσα από διάφορες σκέψεις, λειτουργούν ως υπενθύμιση για να επιστρέφεις στο "είμαι", εκεί όπου είσαι ήδη πλήρης, ασφαλής και επαρκής, χωρίς να χρειάζεται να προσπαθείς να γίνεις κάποιος ή κάπως."
~Νίκος Μπάτρας

Να ακούτε το σώμα σας γιατί και αυτό ακούει αυτά που λέτε στον εαυτό σας

Όταν διανοητικά και συναισθηματικά είστε σε εμπόλεμη κατάσταση με τον εαυτό σας, αυτή η κατάσταση μεταβάλλει τη φυσιολογία σας. Σας κόβει χρόνια από τη ζωή σας και σας κάνει πολύ πιο ευάλωτους σε κάθε ασθένεια.

Τα ανοσοποιητικά σας κύτταρα συνδέονται στενά με τα νευρικά κύτταρα και υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ των δύο αυτών τύπων κυττάρων. Σε κάθε σκέψη που κάνετε αντιστοιχεί μια ακαριαία μεταβολή της φυσιολογίας σας. 

Αν κάνετε αρνητικές και ηττοπαθείς σκέψεις γύρω από τον εαυτό σας, θα έχετε μια αντίστοιχη αρνητική και καταβλητική αντίδραση της φυσιολογίας σας. Αυτή μπορεί να πάρει τη μορφή αυξημένης ενδοκρινικής δραστηριότητας, χρόνιας διέγερσης των αδένων της αδρεναλίνης, αυξημένης πίεσης αίματος ή ακόμα και καρδιακής προσβολής.

Πρέπει να ακούτε το σώμα σας επειδή και αυτό ακούει εσάς. Ο εσωτερικός σας διάλογος το επηρεάζει άμεσα. Το σώμα σάς μιλάει μέσα από τους πονοκεφάλους σας, τους πόνους στη μέση, την κατάθλιψη και τα άγχη σας, ακόμα και μέσα από τα αλλεπάλληλα κρυολογήματά σας. Σας πληροφορεί και επικυρώνει αυτά που λέτε στον εαυτό σας. 

Και αν το καλοσκεφτείτε, θα δείτε ότι τα μηνύματα αυτά βγαίνουν μέσα από τον αυθεντικό σας εαυτό που κραυγάζει "βοήθεια, βγάλτε με από δω!". Εάν είστε συνεχώς κουρασμένοι, άρρωστοι, έχετε πόνους ή νιώθετε με κάθε τρόπο άβολα σωματικά, τότε θα πρέπει να εξετάσετε πολύ καλά όλα αυτά που λέτε στον εαυτό σας καθημερινά.

*Από το βιβλίο "Ανακάλυψε τον αληθινό σου εαυτό", Philip McGraw, PhD, Εκδ. Διόπτρα

Διαβάστε επίσης:
ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας