Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το Εγώ είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να το λύσει η σκέψη. Πρέπει να υπάρχει μια επίγνωση που δεν ανήκει στη σκέψη, που σημαίνει ότι έχει κανείς επίγνωση της δραστηριότητας του Εγώ, χωρίς να επικρίνει ή να δικαιολογεί, αλλά απλώς και μόνο έχει επίγνωση, και αυτό είναι αρκετό."
~Κρισναμούρτι

Κατεβείτε από το όχημα του χρόνου

Η αίσθηση του "εγώ είμαι ένα άτομο στο χώρο και στο χρόνο", είναι το δηλητήριο.

Στο χρόνο όλα τα πράγματα τερματίζονται, φτάνουν σ' ένα τέλος και καινούργια γεννιούνται για να καταβροχθιστούν με τη σειρά τους.

Μη ταυτίζεστε με το χρόνο, μη ρωτάτε μανιωδώς "τι θα γίνει μετά; τι γίνεται τώρα;". Κατεβείτε από το όχημα του χρόνου και δείτε τον που καταβροχθίζει τον κόσμο.

Αν αποκολληθείς από την ταυτοποίηση του εαυτού σου και του σώματός σου και παραμείνεις ήρεμος μέσα στη συνειδητότητα και σαν συνειδητότητα, θα είσαι, ακριβώς την ίδια στιγμή, ευτυχής, σε ειρήνη, ελεύθερος από τα δεσμά του κόσμου τούτου.

Αν βρίσκετε βοηθητικά και ωφέλιμα τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) ως έκφραση ευγνωμοσύνης, στηρίζοντας ταυτόχρονα την ιστοσελίδα. Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους