Το απόφθεγμα της ημέρας
"Αν στο παρελθόν έχεις κάνει κάτι που αργότερα αντιλήφθηκες ότι ήταν μια ασυνείδητη πράξη, σε παρακαλώ συγχώρα τον εαυτό σου."
~Έκχαρτ Τόλλε

Αποφθέγματα της Μπάιρον Κέιτι

- Όσο πιστεύεις ότι η πηγή των προβλημάτων σου βρίσκεται "εκεί έξω" και ότι κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος για τη δυστυχία σου, δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξεις.

- Δεν περιμένω από εσένα να με αγαπήσεις. Αυτό είναι δική μου δουλειά.

- Οι σκέψεις είναι ανώδυνες, εκτός και αν τις πιστεύεις.

- Δεν είναι οι σκέψεις που μας κάνουν να υποφέρουμε. Η ταύτισή μας με τις σκέψεις δημιουργεί όλα τα δεινά.

- Αγαπάω τα πράγματα έτσι όπως είναι, όχι επειδή είμαι ένα πνευματικό άτομο, αλλά επειδή όταν αντιστέκομαι στην πραγματικότητα υποφέρω.

- Αυτά που έχω είναι αυτά που χρειάζομαι και αυτά που χρειάζομαι είναι ακριβώς αυτά που έχω αυτή τη στιγμή.

- Μην πιστεύεις ό,τι σκέφτεσαι.

- Κάθε φορά που ψάχνουμε να βρούμε έξω από εμάς κάτι που ήδη έχουμε αλλά αγνοούμε ότι το έχουμε, χτίζουμε μια φυλακή για τον εαυτό μας.

- Όταν κατηγορείς κάποιον άλλο για την κατάστασή σου, αποδυναμώνεσαι. Η δύναμη για να αλλάξεις βρίσκεται στο να αναλάβεις την ευθύνη γι' αυτά που βιώνεις στο παρόν.

- Όταν κάποιος σε μειώνει ή σε προσβάλλει και εσύ συνειδητοποιείς ότι τον αγαπάς με όλη σου την καρδιά, τότε ξέρεις ότι έχεις εκπληρώσει τον ανώτερο σκοπό σου.

- Όταν βάζεις το χέρι σου στη φωτιά, πρέπει να σου πει κάποιος άλλος να το πάρεις από εκεί; Ή μήπως πρέπει να σκεφτείς για να το τραβήξεις; Όχι. Η κίνηση γίνεται από μόνη της. Το ίδιο συμβαίνει και όταν αναγνωρίζεις μία σκέψη που σου προκαλεί πόνο. Απλώς απομακρύνεσαι από αυτή τη σκέψη.

- Το να ψάχνεις την αγάπη έξω από εσένα, σε εμποδίζει να δεις ότι ήδη την έχεις - ότι ήδη είσαι η αγάπη.

- Το θαύμα της αγάπης εμφανίζεται με την παρουσία του ανερμήνευτου παρόντος. Αν είσαι απορροφημένος από τις σκέψεις σου, χάνεις την πραγματική ζωή.

- Όταν σταματάς να αντιστέκεσαι στη ζωή, οι πράξεις σου γίνονται εύκολα, άφοβα, με καλοσύνη και με ροή.

- Δεν προσκολλόμαστε σε αντικείμενα ή ανθρώπους. Προσκολλόμαστε σε έννοιες και ερμηνείες που πιστεύουμε ότι λένε την αλήθεια γιατί δεν τις έχουμε εξετάσει ποτέ.

*Επιλογή, μετάφραση: Νίκος Μπάτρας
**Η Μπάιρον Κέιτι είναι Αμερικανίδα συγγραφέας. Διοργανώνει ομιλίες και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο με κεντρικό θέμα την αυτογνωσία.

Διαβάστε επίσης:



ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας