Το απόφθεγμα της ημέρας
"Όταν ζεις με επίγνωση στο παρόν σπας τη συνέχεια της "ιστορίας" σου, του παρελθόντος και του μέλλοντος, και αναδύεται η αληθινή νοημοσύνη."
~Έκχαρτ Τόλλε

Αποφθέγματα του Neale Donald Walsch

- Δεν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον που δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό του. Τελικά, η κάθε ψυχή πρέπει να διαβεί το δρόμο της.

- Αν θέλεις να βοηθήσεις κάποιον, βοήθησέ τον. Δείξτου αγάπη και φροντίδα όποτε και όπου μπορείς. Αλλά να προσέξεις να μην παρασυρθείς από την "ιστορία" του.

- Οι λέξεις μπορούν να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις κάτι, αλλά μόνο η εμπειρία σού επιτρέπει να γνωρίσεις κάτι. Και ποτέ μην αφήσεις την εμπειρία σου για να ακούσεις τα λόγια ενός άλλου.

- Δεν είσαι υποχρεωμένος να ζεις με τις παλιές σου αποφάσεις, τις επιλογές και τις πράξεις σου. Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν έχει καμία σχέση με σένα, με το εδώ και τώρα. Μην αφήνεις τίποτα από το παρελθόν να σε εμποδίζει να ζεις πλήρως την παρούσα στιγμή.

- Για να κάνεις κάτι μην περιμένεις πότε θα είναι όλες οι συνθήκες σωστές ή πότε θα έχεις όλα τα χρήματα που χρειάζεσαι ή πότε θα είναι όλα στη θέση τους. Ξεκίνα τώρα! Αυτό το ξεκίνημα είναι που δημιουργεί και το αποτέλεσμα.

- Πρέπει πρώτα να είσαι καλός με τον εαυτό σου για να είσαι καλός και με τους άλλους. Αυτό σημαίνει να παίρνεις ένα ρεπό από τη δουλειά σου εκεί που δεν είναι προγραμματισμένο, να τρως μια σοκολάτα όταν αυτό δεν συνιστάται, να παίρνεις έναν υπνάκο όταν αυτό φαίνεται αδύνατο. Σταμάτησέ τα όλα εκεί που πιστεύεις ότι δεν πρέπει να το κάνεις.

- Δεν υπάρχει αλλαγή προς το χειρότερο. Η αλλαγή είναι η διαδικασία της ίδιας της ζωής και ονομάζεται εξέλιξη. Η εξέλιξη προχωράει μόνο προς μία κατεύθυνση: μπροστά και προς τη βελτίωση. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται από την πρώτη στιγμή που εμφανίζεται μια αλλαγή, αλλά αν περιμένεις λίγο και έχεις πίστη στη διαδικασία, θα δεις ότι αυτό είναι αλήθεια.

- Ο σκοπός των σχέσεων μπορεί να μην είναι αυτό που νομίζεις. Αν είσαι ενθουσιασμένος από μία σχέση επειδή νιώθεις ότι μπορείς να πάρεις πολλά αντί να δώσεις, έχεις ξεκινήσει λάθος και οδεύεις προς μια μεγάλη απογοήτευση. Ο σκοπός των σχέσεων είναι το να δημιουργήσεις ένα ιερό πεδίο μέσα στο οποίο θα μπορείς να εκφράσεις πλήρως αυτό που είσαι.

- Οι φόβοι σου μπορεί να σου έχουν σταθεί εμπόδιο στη ζωή σου κατά το παρελθόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να σου στέκονται εμπόδιο στο παρόν ή στο μέλλον. 

- Να ξέρεις ότι δεν ωφελείσαι ούτε στο παραμικρό όταν σκέφτεσαι αρνητικά για τον εαυτό σου. Οι αρνητικές σκέψεις που έχεις κάνει μέχρι τώρα για τον εαυτό σου, σού αρκούν για δύο ζωές. Αρκετά! Και εξάλλου, οι σκέψεις αυτές ήταν είτε υπερβολές, είτε ψέματα.

- Η ζωή σου είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που νομίζεις και έχει να κάνει με την εξέλιξη της ψυχής.

- Ο νους είναι ο τελευταίος που πρέπει να ακούς. Ο νους σκέφτεται πάντα τι μπορείς να χάσεις, ενώ η καρδιά τι μπορείς να δώσεις και η ψυχή σκέφτεται όλα αυτά που είσαι. Σε αφήνω μόνος σου να αποφασίσεις τι από αυτά τα τρία είναι το πιο σημαντικό.