Το απόφθεγμα της ημέρας
"Να βλέπεις τη ζωή μέσα από τα μάτια της ζωής, όχι μέσα από τα μάτια του ατόμου. Η ζωή δεν φοβάται τον εαυτό της."
~Μούτζι

Έκχαρτ Τόλλε: Από τις σκέψεις και τα συναισθήματα στην επίγνωση

Το να ελευθερωθείς από το Εγώ δεν είναι στην πραγματικότητα μεγάλη δουλειά, αλλά πολύ μικρή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να έχεις επίγνωση των σκέψεων και συναισθημάτων σου καθώς εμφανίζονται. Αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι που "κάνεις", αλλά κάτι που "βλέπεις".

Με αυτή την έννοια, είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να "κάνεις" τίποτα για να ελευθερωθείς από το Εγώ. Όταν συμβεί αυτή η μεταστροφή, που είναι η μεταστροφή από τη σκέψη στην επίγνωση, μια ευφυΐα κατά πολύ μεγαλύτερη από την πονηριά του Εγώ αρχίζει να λειτουργεί στη ζωή σου.

Τα συναισθήματα, ακόμα και οι σκέψεις, αποπροσωποποιούνται μέσω της επίγνωσης. Αναγνωρίζεται η απρόσωπη φύση τους. Δεν υπάρχει πια εαυτός μέσα τους. Είναι απλώς ανθρώπινα συναισθήματα, ανθρώπινες σκέψεις. 

Ολόκληρη η προσωπική σου ιστορία, που τελικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ιστορία, ένα μάτσο σκέψεις και συναισθήματα, αποκτά δευτερεύουσα σημασία και δεν καταλαμβάνει πια το προσκήνιο της συνειδητότητάς σου. Δεν αποτελεί πια τη βάση για την αίσθηση της ταυτότητάς σου.

Είσαι το φως της Παρουσίας, η επίγνωση που προηγείται οποιασδήποτε σκέψης και συναισθήματος και πηγαίνει βαθύτερα απ' αυτά.

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας