Το απόφθεγμα της ημέρας
"Ο υγιής άνθρωπος δεν βασανίζει τους άλλους. Γενικά, οι βασανισμένοι είναι που εξελίσσονται σε βασανιστές."
~Καρλ Γιουνγκ

Συνειδητοποιήστε ότι είστε μόνο ο παρατηρητής και θα είστε σε γαλήνη

Είναι λάθος να πιστεύετε πως ένα συγκεκριμένο πράγμα μπορεί να προκαλέσει ένα συμβάν. Κάθε αιτία είναι συμπαντική.

Το ίδιο το σώμα σας δεν θα υπήρχε, χωρίς να συνεισφέρει στη δημιουργία του και στην επιβίωσή του το σύμπαν ολόκληρο. Είμαι σε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι τα πράγματα συμβαίνουν όπως συμβαίνουν, επειδή ο κόσμος είναι όπως είναι. Για να επηρεάσω τη ροή των γεγονότων, πρέπει να φέρω ένα νέο παράγοντα μέσα στον κόσμο και τέτοιος παράγοντας μπορεί να είναι μόνο ο εαυτός μου, η δύναμη της αγάπης και της κατανόησης που είναι εστιασμένη σε μένα.

Όταν γεννιέται το σώμα, του συμβαίνουν κάθε λογής πράγματα και εσείς συμμετέχετε σ' αυτά επειδή νομίζετε ότι ο εαυτός σας είναι το σώμα. Είστε σαν αυτόν που πάει στον κινηματογράφο και γελάει και κλαίει με την εικόνα, αν και γνωρίζει απολύτως καλά, ότι ο ίδιος είναι διαρκώς καθισμένος στη θέση του και η εικόνα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το παιχνίδι του φωτός. Αρκεί να μετατοπίσει κανείς την προσοχή του απ' την οθόνη στον εαυτό του για να λύσει τα μάγια. 

Όταν το σώμα πεθαίνει, το είδος της ζωής που ζείτε τώρα -η διαδοχή φυσικών, σωματικών και νοητικών γεγονότων- τελειώνει. Μπορεί να τελειώσει και τώρα -χωρίς να περιμένει το θάνατο του σώματος- αρκεί να στρέψετε την προσοχή σας στον Εαυτό και να την κρατήσετε εκεί. Τα πάντα συμβαίνουν σαν να υπάρχει κάποια μυστηριώδης δύναμη που δημιουργεί και κινεί το κάθε τι. Συνειδητοποιείστε πως δεν είστε ο υποκινητής, αλλά μόνον ο παρατηρητής, και θα είστε σε γαλήνη.

*Από το βιβλίο "Είμαι Εκείνο", Νισαργκαντάττα

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας