Το απόφθεγμα της ημέρας
"Ο αληθινός εαυτός μας -η φωτεινή, ανοιχτή και κενή Επίγνωση- δεν μπορεί να φωτιστεί. Είναι ήδη το φως που φωτίζει όλες τις εμπειρίες. Ούτε ένας ψευδής εαυτός μπορεί να φωτιστεί, αφού μόλις ο ψευδής εαυτός αντικρίσει το φως της Επίγνωσης εξαφανίζεται, όπως εξαφανίζεται η σκιά μόλις εκτεθεί στον ήλιο."
~Ρούπερτ Σπάιρα

Όταν είσαι κενός δεν σε πονάει αν πρέπει να αλλάξεις πορεία στη ζωή

Όταν είσαι κενός δεν σε πονάει αν πρέπει να αλλάξεις πορεία στη ζωή. Όπως όταν ένα ιπτάμενο έντομο θέλει να αλλάξει κατεύθυνση, δεν το σκέφτεται από πριν, ούτε παραπονιέται. Όλα γίνονται αυθόρμητα.

Το ιπτάμενο έντομο μπορεί να πετάξει προς κάθε κατεύθυνση. Αριστερά, δεξιά, πάνω, κάτω, διαγώνια - παντού είναι καλά.

Αν κάτι που έχεις πρόθεση να κάνεις δεν συμβεί, και πρέπει να αλλάξεις πορεία, η πρόθεσή σου δεν θα πρέπει να είναι τόσο έντονη ώστε να υποφέρεις από την απογοήτευση. 

Ένα ελεύθερο πνεύμα δεν βασίζεται σε καμία φαινομενική έκβαση. Το να έχεις επενδύσει στη φαινομενικότητα είναι σαν να 'χεις προγραμματίσει τον εαυτό σου για μπελάδες.

~Μούτζι

Διαβάστε επίσης:Αν βρίσκετε βοηθητικά και ωφέλιμα τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) ως έκφραση ευγνωμοσύνης, στηρίζοντας ταυτόχρονα την ιστοσελίδα. Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους