Το απόφθεγμα της ημέρας
"Η καρδιά σου είναι το φως αυτού του κόσμου. Μην την καλύπτεις με το μυαλό σου."
~Μούτζι

Κρισναμούρτι: Οι άνθρωποι που φοβούνται μιμούνται τους άλλους

Όταν φοβόμαστε υπάρχει πάντα η τάση να μιμηθούμε. Το έχετε παρατηρήσει αυτό;

Οι άνθρωποι που φοβούνται μιμούνται τους άλλους. Προσκολλώνται στην παράδοση, στους γονείς τους, στους συντρόφους τους, στους αδελφούς τους. Και η μίμηση καταστρέφει την πρωτοβουλία. 

Ξέρετε, όταν σχεδιάζετε ή ζωγραφίζετε ένα δέντρο, δεν μιμείστε το δέντρο, δεν το αντιγράφετε ακριβώς όπως είναι, το οποίο θα ήταν απλή φωτογραφία. 

Για να είστε ελεύθεροι να ζωγραφίσετε ένα δέντρο, ένα λουλούδι ή ένα ηλιοβασίλεμα, πρέπει να νιώσετε τι σας μεταφέρει, τη σημασία, το νόημά του. 

Αυτό είναι πολύ σημαντικό - να προσπαθήσετε να μεταδώσετε τη σημασία αυτού που βλέπετε και όχι απλώς να το αντιγράψετε. Μόνο τότε αρχίζετε να ξυπνάτε τη δημιουργική διαδικασία. 

Και γι' αυτό πρέπει να υπάρχει ένας ελεύθερος νους, ένας νους που δεν επιβαρύνεται με την παράδοση, με τη μίμηση.

Κρισναμούρτι

Διαβάστε επίσης:



ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας