Το απόφθεγμα της ημέρας
"Όταν γεννιόμαστε οι γονείς μας μάς δίνουν ένα όνομα. Αλλά αυτό το όνομα είναι μόνο μια ταμπέλα, μια ψεύτικη ταυτότητα. Το πραγματικό μας όνομα είναι το "είμαι". Όχι το "είμαι" του ατόμου ή του σώματος, αλλά το "είμαι" της ύπαρξης και της επίγνωσης. Αυτό το "είμαι" είναι συνώνυμο του παρόντος."
~Μούτζι

Μην περιμένουμε από τις σχέσεις να μας κάνουν ευτυχισμένους

Όταν παντρεύονται δύο άνθρωποι θα έπρεπε να δηλώνουν ο ένας στον άλλον: "Δεν σε χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος. Νιώθω ήδη ευτυχία και η ευτυχία μου είναι ανεξάρτητη από αυτή τη σχέση".

Και ακόμα: "Ο λόγος που είμαι σ' αυτή τη σχέση είναι για να γιορτάσω την ευτυχία που ήδη νιώθω μέσα μου. Δεν είναι ο σκοπός μου να γίνω ευτυχισμένος ή να βιώσω την ευτυχία μέσα από τη σχέση".

Με άλλα λόγια: "Δεν σε χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος, δεν περιμένω τίποτα από εσένα".

Νομίζω ότι όλοι το έχουμε βιώσει αυτό. Όλοι ξέρουμε πώς είναι όταν κάποιος μας προσεγγίζει περιμένοντας κάτι από εμάς και πώς είναι όταν κάποιος δεν περιμένει τίποτα από εμάς. 

Όταν κάποιος δεν περιμένει τίποτα από εσένα νιώθεις βαθιά ανακουφισμένος και έρχεσαι πιο κοντά με τον άλλον. Τότε η σχέση δεν "κολλάει".

*Από ομιλία του Ρούπερτ Σπάιρα

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας