Το απόφθεγμα της ημέρας
"Ενδιαφέρεστε για τη δική σας ευτυχία ενώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ευτυχία δεν είναι ποτέ δική σας. Η ευτυχία υπάρχει εκεί όπου το εγώ δεν υπάρχει."
~Νισαργκαντάττα

Κρισναμούρτι: Η αγάπη για τα δέντρα

Η αγάπη για τα δέντρα είναι -ή θα έπρεπε να είναι- μέρος της φύσης μας, σαν την αναπνοή.

Τα δέντρα είναι μέρος της γης σαν κι εμάς, γεμάτα ομορφιά και παράξενα απόμακρα. Είναι ακίνητα, γεμάτα φύλλα, πλούσια σε φως και γεμάτα άγρια χαρά όταν υπάρχει καταιγίδα. 

Κάθε φύλλο, ακόμα και στην πιο ψηλή κορφή, χορεύει με το απαλό αεράκι και οι σκιές καλωσορίζουν τον δυνατό ήλιο. Καθώς κάθεσαι με την πλάτη σου ακουμπισμένη στον κορμό, εάν είσαι πολύ ήσυχος, θα δημιουργήσεις μία ακατάλυτη σχέση με τη φύση. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει αυτή τη σχέση· κοιτάζουν όλα εκείνα τα βουνά, τις κοιλάδες, τους χείμαρρους και τα χιλιάδες δέντρα, καθώς περνούν με τα αυτοκίνητά τους ή ανεβαίνουν στους λόφους φλυαρώντας, αλλά είναι πολύ απορροφημένοι από τα προβλήματά τους για να κοιτάζουν και να είναι ήσυχοι.

*Από το βιβλίο του Κρισναμούρτι "Συναντώντας τη ζωή"

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας