Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μέσα από τα μάτια μας το σύμπαν βλέπει τον εαυτό του. Μέσα από τα αφτιά μας το σύμπαν ακούει τις μελωδίες του. Είμαστε οι μάρτυρες μέσω των οποίων το σύμπαν αποκτά επίγνωση του μεγαλείου του."
~Άλαν Γουάτς

Ανακάλυψε και επιβεβαίωσε την πραγματική σου θέση

Να γνωρίζεις και να σου γίνει κατανοητό πως δεν είσαι ένα άτομο με συνειδητότητα, αλλά ο παρατηρητής αυτής της ταυτότητας μαζί με ό,τι άλλο εμφανίζεται.

Οτιδήποτε εμφανίζεται αναγνωρίζεται ως στιγμιαίο ή παροδικό. Αυτό το οποίο παρατηρεί δεν μπορεί να είναι και το παρατηρούμενο.

Αναγνωρίζοντας τα φαινόμενα ως εκ φύσεως παροδικά, σταματάς να τους προσδίδεις την αίσθηση του πραγματικού. Έτσι, ανακαλύπτεις και επιβεβαιώνεις την πραγματική σου θέση ως τον άμορφο και ουδέτερο μάρτυρα όλων των φαινομένων.

~Μούτζι

Μετάφραση: Ν. Μπάτρας

Διαβάστε επίσης:



ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας