Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το Εγώ είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να το λύσει η σκέψη. Πρέπει να υπάρχει μια επίγνωση που δεν ανήκει στη σκέψη, που σημαίνει ότι έχει κανείς επίγνωση της δραστηριότητας του Εγώ, χωρίς να επικρίνει ή να δικαιολογεί, αλλά απλώς και μόνο έχει επίγνωση, και αυτό είναι αρκετό."
~Κρισναμούρτι

Ανακάλυψε και επιβεβαίωσε την πραγματική σου θέση

Να γνωρίζεις και να σου γίνει κατανοητό πως δεν είσαι ένα άτομο με συνειδητότητα, αλλά ο παρατηρητής αυτής της ταυτότητας μαζί με ό,τι άλλο εμφανίζεται.

Οτιδήποτε εμφανίζεται αναγνωρίζεται ως στιγμιαίο ή παροδικό. Αυτό το οποίο παρατηρεί δεν μπορεί να είναι και το παρατηρούμενο.

Αναγνωρίζοντας τα φαινόμενα ως εκ φύσεως παροδικά, σταματάς να τους προσδίδεις την αίσθηση του πραγματικού. Έτσι, ανακαλύπτεις και επιβεβαιώνεις την πραγματική σου θέση ως τον άμορφο και ουδέτερο μάρτυρα όλων των φαινομένων.

~Μούτζι

Μετάφραση: Ν. Μπάτρας

Διαβάστε επίσης:Αν βρίσκετε βοηθητικά και ωφέλιμα τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) ως έκφραση ευγνωμοσύνης, στηρίζοντας ταυτόχρονα την ιστοσελίδα. Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους