Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μέσα από τα μάτια μας το σύμπαν βλέπει τον εαυτό του. Μέσα από τα αφτιά μας το σύμπαν ακούει τις μελωδίες του. Είμαστε οι μάρτυρες μέσω των οποίων το σύμπαν αποκτά επίγνωση του μεγαλείου του."
~Άλαν Γουάτς

Έκχαρτ Τόλλε: Οι λέξεις υποβιβάζουν την πραγματικότητα

Η γλώσσα αποτελείται από πέντε βασικούς ήχους που παράγονται από τις φωνητικές χορδές.

Είναι οι ήχοι των φωνηέντων α, ε, ι, ο και του διφθόγγου ου. Οι άλλοι ήχοι είναι αυτοί των συμφώνων που παράγονται με την πίεση του αέρα: σ, φ, χ, κ.ο.κ.

Πιστεύεις ότι κάποιος συνδυασμός βασικών ήχων όπως αυτοί, θα μπορούσαν ποτέ να εξηγήσουν βαθιά ποιος είσαι, ή τον τελικό σκοπό του σύμπαντος, ή ακόμα τι είναι ένα δέντρο ή μια πέτρα;

Οι λέξεις υποβιβάζουν την πραγματικότητα σε κάτι που μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Και όταν ονομάζεις και χαρακτηρίζεις μια κατάσταση ως δυσάρεστη, αυτό είναι μόνο μια ψευδαίσθηση του νου. Η κατάσταση από μόνη της είναι ουδέτερη και η δυστυχία είναι προαιρετική.

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας