Το απόφθεγμα της ημέρας
"Όταν γεννιόμαστε οι γονείς μας μάς δίνουν ένα όνομα. Αλλά αυτό το όνομα είναι μόνο μια ταμπέλα, μια ψεύτικη ταυτότητα. Το πραγματικό μας όνομα είναι το "είμαι". Όχι το "είμαι" του ατόμου ή του σώματος, αλλά το "είμαι" της ύπαρξης και της επίγνωσης. Αυτό το "είμαι" είναι συνώνυμο του παρόντος."
~Μούτζι

Βρες μέσα σου το χώρο της μη προσπάθειας

Πρέπει να βρεις μέσα σου το χώρο εκείνο όπου δεν υπάρχει ο νους, ούτε η προσπάθεια.

Αλλά μην προσπαθήσεις να τον βρεις χρησιμοποιώντας τον νου. Ο νους από μόνος του εμπεριέχει προσπάθεια. Θα προσπαθήσει να "κάνει" την μη προσπάθεια και να "γίνει" ο κανένας. Αυτό από μόνο του απαιτεί πολλή προσπάθεια και, για την ακρίβεια, είναι αδύνατο να συμβεί.

Η προσπάθεια, καθώς και αυτός που προσπαθεί, είναι και τα δύο παρατηρούμενα μέσα στο χώρο της μη προσπάθειας. Σ' αυτό το χώρο, Είσαι.

Παρατήρησε, γνώρισε και επιβεβαίωσε το εξής: είμαι αυτό που είναι συνώνυμο της μη προσπάθειας.

~Μούτζι

*Μετάφραση: Ν. Μπάτρας

Διαβάστε επίσης:



ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας