Το απόφθεγμα της ημέρας
"Ξέρεις ότι έχεις αρχίσει να αλλάζεις όταν εμφανίζονται τα ίδια συμπτώματα του παρελθόντος και αντί να ανανεώνονται μέσα από διάφορες σκέψεις, λειτουργούν ως υπενθύμιση για να επιστρέφεις στο "είμαι", εκεί όπου είσαι ήδη πλήρης, ασφαλής και επαρκής, χωρίς να χρειάζεται να προσπαθείς να γίνεις κάποιος ή κάπως."
~Νίκος Μπάτρας

Μούτζι: Όταν είσαι άδειος είσαι πιο δυνατός γιατί είσαι παρών

Δεν χρειάζεται να παλεύεις. Απλώς να επιλέγεις την αλήθεια. Μόνο να επιλέγεις.

Άσε τη Χάρη να παλέψει για σένα, αν αυτό ποτέ χρειαστεί. Εσύ απλώς να επιλέγεις. Να λες "ναι, επιλέγω το αληθινό".

Και όταν έρθει η δύναμη της έκθεσης, να είσαι εντελώς γυμνός μπροστά της. Τόσο κουράγιο πρέπει να 'χεις.

Όταν εμφανιστεί η παρόρμηση να κοιτάξεις βαθιά μέσα σε κάτι, να μη φοβάσαι, γιατί η δύναμη θα είναι με το μέρος σου εκείνη τη στιγμή.

Να είσαι άδειος. Αυτό χρειάζεται μόνο. Όταν είσαι άδειος είσαι πιο δυνατός γιατί είσαι παρών, είσαι συνειδητός, είσαι ζωντανός. Και δεν είσαι τίποτα.

~Μούτζι


ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας