Το απόφθεγμα της ημέρας
"Ενδιαφέρεστε για τη δική σας ευτυχία ενώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ευτυχία δεν είναι ποτέ δική σας. Η ευτυχία υπάρχει εκεί όπου το εγώ δεν υπάρχει."
~Νισαργκαντάττα

Καθώς φανερώνεται η αλήθεια, το ψεύτικο διαλύεται

Για το εγώ, η εξερεύνηση του εαυτού είναι σαν να το βουτάς σε θειικό οξύ.

Όταν αναλύεις επίμονα και ειλικρινά την αίσθηση του "εγώ" υπό το φως της εξερεύνησης του εαυτού, τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν μέσα στο σκοτάδι.

Καθώς φανερώνεται η αλήθεια, το ψεύτικο διαλύεται. 

Ένα λάθος που κάνουν συχνά πολλοί, ακόμα και οι πνευματικοί αναζητητές, είναι ότι εμπλέκονται και ταυτίζονται με ό,τι εμφανίζεται στη συνειδητότητά τους. 

Δεν έχουν σημασία όμως αυτά που εμφανίζονται. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος είσαι εσύ που τα βιώνει. 

Ό,τι παρατηρείς, και όπως και αν αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, όλα γίνονται αντιληπτά μέσα στον ευρύτερο χώρο της καθαρής αντίληψης. 

Αυτή η ανατροπή, ή η μετατόπιση της αντίληψης από το άτομο στην Παρουσία, στην Αγέννητη Επίγνωση, αναγνωρίζεται ως το έργο και η ευδαιμονία του Υπέρτατου, η θαυμάσια χειρονομία του Εαυτού προς τον εαυτό του.

*Απόσπασμα από ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας

Διαβάστε επίσης:



ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας