Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

Όσο πιο πολύ ασχολείστε με αυτά που δεν έχετε τόσο πιο φτωχός γίνεστε

Ένα από τα πιο σημαντικά νοητικά πρότυπα που θα πρέπει να καταλύσετε είναι αυτό της ακύρωσης, της υποτίμησης, ή του περιορισμού του εαυτού σας με οποιονδήποτε τρόπο.

Να θυμάστε πως δημιουργούμε το μέλλον μας από στιγμή σε στιγμή μέσα από αυτά που σκεφτόμαστε και λέμε. Είναι λες και το σύμπαν μας ακούει και είναι καθολικά προετοιμασμένο να μας αποδεχτεί όπως αξιολογούμε εμείς τον εαυτό μας.

Γι' αυτό όταν λέμε πράγματα όπως "Είναι η τύχη μου" ή "Αυτό συμβαίνει πάντα σ' εμένα" ή "Η ζωή είναι σκληρή" ή "Οι άνθρωποι είναι κακοί", ζητάμε εμπειρίες σαν κι αυτές για ν' αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο. Και θα έρθουν.

Είναι εξίσου σημαντικό να μην επιτρέπετε αρνητικές σκέψεις ή ακυρώσεις του εαυτού σας από άλλους ανθρώπους. Αυτό απλώς θα προσθέσει περισσότερα καρφιά στο φέρετρο της αυτοεκτίμησής σας. Οι άλλοι συχνά γενικεύουν για το πώς "είναι τα πράγματα" με αρνητικό τρόπο και συμπεριλαμβάνουν εμάς στην απαισιοδοξία τους. "Όλοι νιώθουμε έτσι" ή "Τι ζωή είναι αυτή" ή κάτι παρόμοιο. Ποτέ μην επιτρέπετε να περνούν τέτοιες απόψεις χωρίς να παρεμβαίνετε με παρατηρήσεις όπως "Αυτό δεν αφορά τη δική μου πραγματικότητα" ή "Όχι, πιστεύω πως η ζωή είναι ωραία".

Αν θέλετε ευμάρεια θα πρέπει να αναπτύξετε συνείδηση ευμάρειας. Καταλύστε τα πρότυπα με βάση τα οποία βλέπετε τον εαυτό σας σαν ζητιάνο ο οποίος συνεχώς αγωνίζεται για τα χρήματα, ανησυχεί για τους λογαριασμούς, συγκρίνει τον εαυτό του με άλλους που έχουν περισσότερα από εσάς και καταθλίβεται για την "αποτυχία" σας να τα καταφέρετε σ' αυτό τον κόσμο.

Όσο πιο πολύ ασχολείστε με αυτά που δεν έχετε τόσο πιο φτωχός γίνεστε. Προκαλείτε εμπειρίες οι οποίες εναρμονίζονται με το αίσθημα της έλλειψης. Αντίθετα, υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας αυτά που ήδη έχετε, νιώθετε ευγνωμοσύνη. Δείξτε εμπιστοσύνη στην αφθονία του σύμπαντος: "Ζήτησε και θα σου δοθεί". Τα θαύματα συμβαίνουν όταν έχετε εμπιστοσύνη.

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας