Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το Εγώ είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να το λύσει η σκέψη. Πρέπει να υπάρχει μια επίγνωση που δεν ανήκει στη σκέψη, που σημαίνει ότι έχει κανείς επίγνωση της δραστηριότητας του Εγώ, χωρίς να επικρίνει ή να δικαιολογεί, αλλά απλώς και μόνο έχει επίγνωση, και αυτό είναι αρκετό."
~Κρισναμούρτι

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ταπεινοί και οι δυστυχισμένοι ισχυρογνώμονες

Η διαφορά ανάμεσα σε ένα ευτυχισμένο και ένα δυστυχισμένο άτομο έγκειται σε μεγάλο βαθμό στην ταπεινοφροσύνη τους.

Ένα ευτυχισμένο άτομο είναι σε θέση να παραδεχτεί ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή δεν είναι μια άκαμπτη πραγματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπει την αξία της ζωής, αλλά ότι κατανοεί πως μόνος του διαμόρφωσε τη στάση της ζωής του, δηλαδή ότι αυτή βασίζεται αποκλειστικά στην επιλεκτική αντίληψη και στην εμπειρία του.

Αντίθετα, ένας δυστυχισμένος άνθρωπος είναι πολύ πιο ισχυρογνώμων. Είναι πεπεισμένος ότι η σκέψη του είναι κάτι πραγματικά σημαντικό και είναι αποφασισμένος να αποδείξει (σε βάρος της δικής του ευημερίας) ότι η ζωή είναι πράγματι τόσο άσχημη όσο την παρουσιάζει. Χρησιμοποιεί άπειρα παραδείγματα για να αποδείξει τη θέση του και, φυσικά, με τον τρόπο του έχει δίκιο.

Επειδή σου είναι τόσο οικείο το σύστημα της σκέψης σου, θα σου φαίνεται πάντα ότι σου δίνει ακριβείς πληροφορίες για την πραγματική φύση της ζωής. Όταν σου λέει: "Η ζωή δεν είναι και τόσο καλή", ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό μήνυμα, θα νομίζεις ότι σου λέει την αλήθεια.

Τα καλά νέα θα έρθουν όταν πάψεις να δίνεις προσοχή στο σύστημα της σκέψης σου και δεν εφαρμόζεις την ικανότητά σου να σκέφτεσαι εναντίον του εαυτού σου - τότε αυτό που σου μένει είναι η υγιής ψυχολογική λειτουργία σου.

Αν βρίσκετε βοηθητικά και ωφέλιμα τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) ως έκφραση ευγνωμοσύνης, στηρίζοντας ταυτόχρονα την ιστοσελίδα. Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας
ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους