Το απόφθεγμα της ημέρας
"Αν συνειδητοποιήσεις ότι τα πάντα αλλάζουν συνέχεια, θα δεις ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείς να κρατηθείς από κάπου."
~Λάο Τσε

Σκορπάμε τη νοητική μας ενέργεια μιλώντας συνεχώς με τον εαυτό μας

Μιλάμε συνεχώς με τον εαυτό μας. Αυτό το σκόρπισμα της νοητικής ενέργειας είναι που χωρίζει τους ανθρώπους και τους κρατάει μακριά από το περιβάλλον και από τον αληθινό τους εαυτό.

Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται εβδομάδες ή μήνες εξάσκησης στο διαλογισμό, μέχρι να μπορέσουν να φτάσουν στο σημείο να μετράνε από το 1 μέχρι το 10 χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από σκέψεις. Κατά την προσπάθειά τους να το καταφέρουν αυτό, βλέπουν να συμβαίνουν μέσα τους και γύρω τους πολλά πράγματα που δεν τα έβλεπαν παλιότερα. Ήταν πάντα εκεί, αλλά αδυνατούσαν να τα δουν εξαιτίας της ασταμάτητης εσωτερικής φλυαρίας.

*Από το βιβλίο "Finding the still point: a beginner's guide to zen meditation", John Daido Loori
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας