Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

Ρ. Νατζέμυ: 10 μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από μια ασθένεια

1. Να βελτιώσουμε τη διατροφή μας: Να επιλέξουμε πιο υγιεινές τροφές σε σωστές ποσότητες, ώστε να δυναμώσουν το σώμα και ο νους μας και να γίνουν ικανά να λειτουργούν αποτελεσματικά σε σωματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

2. Να υιοθετήσουμε υγιέστερες συνήθειες ζωής: Να αρχίσουμε να ασκούμαστε, να μάθουμε να αναπνέουμε σωστά και να χαλαρώνουμε τακτικά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σώμα, ικανό να προστατευτεί από μικρόβια και διάφορες δυσλειτουργίες.

3. Να αναλύουμε και να διορθώνουμε αρνητικούς τρόπους σκέψης, οι οποίοι ίσως μας δημιουργούν συναισθηματικά, νοητικά ή σωματικά μπλοκαρίσματα.

4. Να μάθουμε να είμαστε πιο ταπεινοί, πιο συμπονετικοί, μέσα από αυτή τη μειονεκτική θέση, στην οποία είμαστε προσωρινά αδύναμοι, ευάλωτοι, ίσως και εξαρτώμενοι από τους άλλους.

5. Να μάθουμε να δεχόμαστε την αγάπη και τη φροντίδα των άλλων: πολλοί από εμάς δεν μπορούν να δεχτούν τη στοργή των άλλων ή ακόμη και μια απλή φιλοφρόνηση. Θέλουμε εμείς να είμαστε πάντα αυτοί που δίνουν και αυτό, μερικές φορές, μπορεί να βασίζεται σε εγωιστικά κίνητρα.

6. Να σκεφτούμε το βαθύτερο νόημα της ζωής: Γιατί βρισκόμαστε εδώ; Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής;

7. Να επανεξετάσουμε τους στόχους και τις αξίες μας: Τι θέλουμε από τη ζωή; Τι είναι σημαντικό για εμάς; Ο τρόπος που ζούμε μας επιτρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας;

8. Να αναπτύξουμε τις νοητικές μας δυνάμεις στην προβολή θετικής σκέψης, ώστε να στέλνουμε θεραπευτική ενέργεια στα διάφορα μέρη του σώματός μας και να τα θεραπεύσουμε.

9. Να αναλάβουμε πιο ενεργό ρόλο στη δημιουργία της υγείας, αρμονίας και ευτυχίας μας: μόνο εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε την υγεία ή την ασθένειά μας.

10. Να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε αυτό το σώμα και να αρχίσουμε να αποταυτιζόμαστε από αυτό, αντιλαμβανόμενοι ότι είμαστε ένα αθάνατο πνεύμα.

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας