Το απόφθεγμα της ημέρας
"Η αληθινή σχέση είναι η μη σχέση, η οποία διέπεται από ελευθερία και όχι από προσκολλήσεις και προσδοκίες."
~Ρούπερτ Σπάιρα

Με τη φώτιση συνειδητοποιείς την αυταπάτη του "εγώ"

Τη στιγμή της φώτισης όλα γύρω σου εξαφανίζονται, όλα. Χάνεται το έδαφος κάτω απ' τα πόδια σου και μένεις εντελώς μόνος σου.

Μένεις μόνος σου γιατί συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει "άλλος", δεν υπάρχει διαχωρισμός. Υπάρχεις μόνο εσύ, μόνο ο Εαυτός, μια κενότητα χωρίς όρια, η καθαρή συνειδητότητα.

Στον νου, στο Εγώ, αυτό μοιάζει τρομακτικό. Όταν ο νους βλέπει το άπειρο και το απέραντο, δεν βλέπει κανένα νόημα και απελπίζεται.

Κι όμως, η κατάσταση αυτή μετατρέπεται σε ατελείωτη χαρά όταν γίνεται η υπέρβαση του νου. Όταν είσαι φωτισμένος, είσαι μόνος σου. Δεν χρειάζεσαι κανενός είδους υποστηρίγματα γιατί δεν υπάρχει τίποτα να στηρίξεις. Δεν υπάρχει ξεχωριστό "εγώ".

Τότε αντιλαμβάνεσαι ότι η εμπειρία του "εγώ" ήταν μόνο μια αυταπάτη. Μπορεί να είσαι μόνος σου, αλλά ποτέ δεν νιώθεις μοναξιά, γιατί όπου και αν κοιτάξεις βλέπεις Αυτό, και είσαι Αυτό.

*Από ομιλία του Αντυασάντι

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας