Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

Η σιωπή ξεδιπλώνεται σαν θησαυρός όταν σταματούν οι σκέψεις

Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου είναι ένα απόγευμα ή μια μέρα μέσα στη σιωπή, ειδικά αν βρεθείς στη φύση.

Καθώς η ψυχή σου αφομοιώνει τη γαλήνη της φύσης και ησυχάζει από τις δραστηριότητες της καθημερινότητας, μπορεί να νιώσεις όπως οι τοξικομανείς που υποφέρουν από συμπτώματα στέρησης. Δεν είναι πάντα ευχάριστο στην αρχή, τελικά όμως θα χαλαρώσεις. Μετά από λίγο η φλυαρία στον νου σου θα υποχωρήσει και η αναπνοή σου θα γίνει πιο βαθιά.

Όταν δεν υπάρχουν σκέψεις και απορίες, η σιωπή αρχίζει να ξεδιπλώνεται σαν πολύτιμος θησαυρός αποκαλύπτοντας τα μυστικά της. Θα σου έλθουν εντυπωσιακές ενοράσεις που θα σε καθοδηγήσουν, δείχνοντάς σου τη λύση σε θέματα που σε απασχολούν. Και το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα στη σιωπή θα βρεις νέες εμπειρίες, νέα ενέργεια και νέες δημιουργικές ιδέες.

Μην αποθαρρυνθείς αν τα μυστικά της σιωπής δεν σου αποκαλυφθούν την πρώτη φορά. Η ψυχή σου μπορεί να έχει συνηθίσει τόσο πολύ τις συνεχείς δραστηριότητες και φλυαρίες που ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στη σιωπή. Αν όμως εξασκείσαι τακτικά στη σιωπή, ακόμα και για λίγα λεπτά, τελικά οι πόρτες θα ανοίξουν. 

Η σιωπή αποτελεί άμεσο σύνδεσμο με τη θεϊκή δύναμη ή την ανώτερη διάνοια που κυβερνά το σύμπαν. Η σιωπή είναι πάντοτε διαθέσιμη για να σου φέρει παρηγοριά, δύναμη και καθοδήγηση.

*Από το βιβλίο "Το μονοπάτι της δύναμης - Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε", Μπάρμπαρα Μπέργκερ, Εκδ. Καστανιώτη

Διαβάστε επίσης: