Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

10 τρόποι για να διευρύνουμε το συνειδησιακό μας επίπεδο

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να αλλάξουμε το συνειδησιακό μας επίπεδο είναι να αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε ότι τα λανθασμένα πιστεύω μας έχουν διαστρεβλώσει την αντίληψή μας.

Αν το μυαλό σας έχει προγραμματιστεί ή έχει μάθει να αποδέχεται λανθασμένες και στρεβλές ιδέες και αξίες, θα αναπτύξετε έναν τρόπο ζωής που τις αιτιολογεί. Θα υποθέτετε ότι κάτι είναι σωστό ακόμα και όταν είναι λάθος. Έπειτα, προσπαθώντας να αποδείξετε ότι έχετε δίκιο, θα συλλέγετε δεδομένα και θα τα διαστρεβλώνετε ώστε να σας επαληθεύουν.

Η νούμερο ένα προτεραιότητα στη ζωή σας πρέπει να είναι η διεύρυνση του συνειδησιακού επιπέδου σας.

Αυτό μπορείτε να το πετύχετε:

1. Παύοντας να υπερασπίζεστε αυτόματα και αυθαίρετα τις προσωπικές σας απόψεις περί σωστού και λάθους. Η υπεράσπισή τους σας κρατά σε άγνοια εμποδίζοντας την πρόσληψη νέων ιδεών.

2. Επαναξιολογώντας τις αντιλήψεις, τις αξίες, τις πεποιθήσεις, τα ιδανικά, τις εικασίες, τις αμυντικές στάσεις σας, τις επιθετικές συμπεριφορές σας, τους στόχους, τις ελπίδες και τις παρορμήσεις σας.

3. Αναδιοργανώνοντας και κατανοώντας τις πραγματικές σας ανάγκες και τα κίνητρα.

4. Μαθαίνοντας να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας.

5. Παρατηρώντας τα λάθη σας και προσπαθώντας να τα διορθώσετε, γνωρίζοντας ότι θα σας προσφέρουν κάποια από τα πολυτιμότερα μαθήματα που θα διδαχτείτε ποτέ.

6. Αγαπώντας τον εαυτό σας και τους άλλους.

7. Μαθαίνοντας να ακούτε χωρίς να προδικάζετε και να σκέφτεστε αυτομάτως "αυτό είναι καλό, αυτό είναι κακό". 

8. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας να ακούει τα λεγόμενα των άλλων, χωρίς να πρέπει απαραίτητα να τα πιστεύετε.

9. Παρατηρώντας τι υπερασπίζεστε περισσότερο.

10. Συνειδητοποιώντας ότι η νέα σας συνειδητότητα θα σας προσφέρει νέα μέσα και κίνητρα για να αλλάξετε προς το καλύτερο.

Ξεκινήστε ρωτώντας τον εαυτό σας: "Είναι λογικές οι πεποιθήσεις μου; Θα μπορούσα να κάνω λάθος;". Αν ήταν κάποιος άλλος που ασπαζόταν τις πεποιθήσεις σας, θα ήσασταν πολύ αντικειμενικοί. Αναμφίβολα, θα υποστηρίζατε με πειστικότατη επιχειρηματολογία γιατί θα μπορούσαν να ήταν λανθασμένες.

Μάθετε να βλέπετε τις δικές σας πεποιθήσεις με τον ίδιο τρόπο. Να αμφισβητείτε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να βγάζετε το δικό σας συμπέρασμα αφού πρώτα έχετε αναλογιστεί όλες τις πιθανότητες.