Το απόφθεγμα της ημέρας
"Η ψυχική σου ηρεμία είναι πιο σημαντική από το να έχεις δίκιο."
~Ρίτσαρντ Κάρλσον

Ρόμπερτ Νατζέμυ: Να μετατρέψουμε τις προσκολλήσεις σε προτιμήσεις

Ο πόνος δημιουργείται από τον φόβο μη χάσουμε κάτι με το οποίο είμαστε προσκολλημένοι.

Ο στόχος είναι να υπερβούμε τις προσκολλήσεις, να έχουμε περισσότερη εσωτερική πληρότητα, να νιώθουμε την αξία μας και να μη χρειαζόμαστε άλλους ανθρώπους για να νιώθουμε ασφάλεια.

Νιώθοντας αυτή την πληρότητα χωρίς προσκολλήσεις, είμαστε ευτυχισμένοι. Και τις προσκολλήσεις μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε προτιμήσεις.

Προτίμηση σημαίνει ξέρω ότι προτιμάω να έχω αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή μου, να μου συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που νιώθω ότι έτσι με αγαπάει, προτιμώ να έχω το φαγητό και τις δραστηριότητες που θέλω, αλλά έχω την ικανότητα να είμαι καλά ακόμα και όταν δεν τα έχω αυτά. Έτσι αναβαθμίζουμε τις προσκολλήσεις σε προτιμήσεις.

*Από συνέντευξη του Ρόμπερτ Νατζέμυ

Διαβάστε επίσης:



ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας