Το απόφθεγμα της ημέρας
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από το να πιστέψει κάποιος ότι είναι κάτι που δεν είναι. Οι πεποιθήσεις "είμαι ανεπαρκής, είμαι κακός, είμαι ανάξιος, θα έπρεπε να ήμουν αλλιώς", βρίσκονται στον πυρήνα όλων των ψυχικών συμπτωμάτων και διαταραχών. Το να γνωρίζουμε τι είμαστε δεν είναι φιλοσοφία, αλλά ο μόνος τρόπος για να ζούμε χωρίς να προκαλούμε πόνο και δυστυχία στον εαυτό μας και στους άλλους."
~Νίκος Μπάτρας

Έκχαρτ Τόλλε: Ο πόνος είναι το κίνητρο για να αφυπνιστείς

Όσοι κουβαλούν έναν βαρύ προγραμματισμό είναι πιο πιθανό να αφυπνιστούν.

Όταν δημιουργείς συνεχώς πόνο για τον εαυτό σου, επιθυμείς πολύ πιο έντονα την απελευθέρωση από τη μιζέρια. Θα μπορούσαμε να το πούμε και αλλιώς: όταν κάποιος βλέπει ένα λίγο-πολύ ευχάριστο όνειρο, δεν τον πειράζει αν συνεχίσει να ονειρεύεται. Όταν όμως το όνειρο γίνει εφιάλτης, τότε θέλει να ξυπνήσει.

Αυτό έγινε και στην περίπτωσή μου. Είχα έναν βαρύ προγραμματισμό που με έκανε να βρεθώ πολύ κοντά στην αυτοκτονία, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να ζήσω άλλο με τον εαυτό μου. Αυτή η σκέψη πυροδότησε τη μεγάλη αλλαγή και το διαχωρισμό μεταξύ της συνειδητότητας (που είμαι) και του προγραμματισμού με τον οποίο είχα ταυτιστεί. 

Ο βαρύς προγραμματισμός μου προερχόταν από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα. Ένα περιβάλλον όπου οι γονείς μου μάλωναν ασταμάτητα και επειδή εγώ ήμουν ευαίσθητος δεν το άντεχα καθόλου. Αλλά αν δεν συνέβαινε αυτό, δεν θα αφυπνιζόμουν. Αν δεν υποφέρεις, δεν έχεις κίνητρο για να αφυπνιστείς.

*Από συνέντευξη του Έκχαρτ Τόλλε στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο Όπρα

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας