Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

Η εμφάνιση του κορωνοϊού είναι ένα κάλεσμα για αφύπνιση

Αυτόν τον καιρό ο κόσμος βιώνει μια συλλογική κρίση. Οι άνθρωποι φοβούνται για τη ζωή τους και ανησυχούν για το φαγητό, τα χρήματα και τι θα ακολουθήσει.

Ο φόβος που νιώθουν πολλοί οφείλεται στο ότι έχουν μάθει να φοβούνται. Αλλά σας λέω ότι δεν χρειάζεται να φοβάστε. Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί που να είναι κόντρα στο Υπέρτατο. Από την οπτική μου και την κατανόηση που έχω, σας λέω ότι όλα είναι καλά.

Ό,τι είναι γραφτό να συμβεί, θα συμβεί. Ό,τι δεν είναι γραφτό να συμβεί, δεν θα συμβεί. Κανένας δεν μπορεί να τα αλλάξει αυτά. Αυτό όμως που μπορούμε να αλλάξουμε είναι η στάση μας απέναντι σε όλα αυτά.

Για πάρα πολλά χρόνια έχουμε ζήσει με λάθος πεποιθήσεις και ένα μολυσμένο τρόπο σκέψης. Κρίνουμε τους άλλους, φοβόμαστε για πράγματα που μπορεί να συμβούν, έχουμε άγχος, πιεζόμαστε για διάφορα θέματα, έχουμε στρες, ανησυχούμε υπερβολικά, νιώθουμε μίσος, όλα αυτά συμβαίνουν για πάρα πολλά χρόνια και θεωρούμε ότι έτσι είναι η φυσιολογική ζωή.

Η παρούσα κρίση έχει τις ρίζες της πολύ βαθιά στο χρόνο. Πάει πολύς καιρός που έχει καταστραφεί ο εσωτερικός μας πολιτισμός. Ο ερχομός του κορωνοϊού αποτελεί ένα ισχυρό σοκ, ένα ταρακούνημα, αλλά και μια ευκαιρία. 

Οι άνθρωποι πρέπει τώρα να ξυπνήσουν και να δουν τι παράγει ο συλλογικός προγραμματισμός και η άγνοια επί τόσα χρόνια. Πώς φερόμαστε στη μάνα Γη, που κατά μία έννοια είναι η μητέρα όλων μας αφού μας φιλοξενεί εδώ και μας προσφέρει ό,τι χρειαζόμαστε από φαγητό, νερό και τόσα άλλα αγαθά. Δεν της συμπεριφερόμαστε σωστά. Την κακοποιούμε με πολλούς τρόπους.

Δεν είναι τιμωρία ο ιός. Δεν ήρθε για να φέρει την καταστροφή. Το ότι εμφανίστηκε με τη μορφή που εμφανίστηκε είναι σαν ένα κάλεσμα για αφύπνιση. Πρέπει να αποτοξινωθούμε από την αρνητικότητα και τις αρνητικές σκέψεις για να αναζωογονηθεί λίγο η ζωή στη φύση. Και να μάθουμε να προσέχουμε περισσότερο πώς συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας, στους άλλους και στον πλανήτη μας.

*Από ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας

Διαβάστε επίσης: