Το απόφθεγμα της ημέρας
"Ενδιαφέρεστε για τη δική σας ευτυχία ενώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ευτυχία δεν είναι ποτέ δική σας. Η ευτυχία υπάρχει εκεί όπου το εγώ δεν υπάρχει."
~Νισαργκαντάττα

10 πράγματα που μπορούμε να θυμόμαστε όταν αγχωνόμαστε

Σε επίπεδο συναισθήματος, η καλύτερη στάση απέναντι στο άγχος είναι η μη αντίσταση και η συνειδητή βίωση. Σε επίπεδο σκέψεων, οι παρακάτω 10 φράσεις μπορούν να αλλάξουν αποτελεσματικά την κατεύθυνση
του νου:

1. Η εσωτερική γαλήνη εμφανίζεται όταν δεν επιτρέπεις πια στους άλλους ή στις καταστάσεις να ελέγχουν το πώς νιώθεις. Αποσύνδεσε τον εαυτό σου από τα παροδικά φαινόμενα και βρες την αίσθηση της ασφάλειας σ' αυτό που είσαι.

2. Μη δίνεις μεγάλη αξία στις σκέψεις. Καμία αλήθεια δεν πρόκειται να βρεις εκεί. Ξεχώρισε τις πρακτικές και χρήσιμες, από τις μη πρακτικές και εγωικές.

3. Πίσω από το άγχος υπάρχει πάντα η επιθυμία για έλεγχο. Μάθε να διακρίνεις αυτά που μπορείς να αλλάξεις από αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις. Αποδέξου αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις και κάνε το καλύτερο που μπορείς γι' αυτά που μπορείς να αλλάξεις.

4. Νιώσε εμπιστοσύνη για τον εαυτό σου. Έχεις περάσει πολλά μέχρι τώρα και έχεις επιβιώσει. Οι δυσκολίες εμφανίζονται για να μας κάνουν πιο συνειδητούς, πιο σοφούς και πιο δυνατούς.

5. Δεν χρειάζεται πάντα να διορθώσεις κάτι. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται απλώς να σταματήσεις να αντιστέκεσαι σ' αυτό που ήδη συμβαίνει.

6. Να θυμάσαι ότι ένας ταραγμένος νους δεν θα σου δώσει ποτέ μια ήρεμη ζωή.

7. Δεν θα είσαι ποτέ πραγματικά ελεύθερος μέχρι να απελευθερωθείς από τις πεποιθήσεις σου που λένε ψέματα.

8. Τώρα είναι μια καλή στιγμή για ένα νέο ξεκίνημα. Μην περιμένεις το αύριο γιατί όλη σου η ζωή θα κυλήσει στο παρόν.

9. Η ευτυχία εξαρτάται από το πόσο επίγνωση έχεις για όσα συμβαίνουν μέσα σου. Δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως μια σχέση, τη δουλειά σου ή την περιουσία σου.

10. Δώσε λιγότερη σημασία στο δράμα και περισσότερη στη χαρά της ύπαρξης.

Νίκος Μπάτρας
Διαχειριστής www.aytepignosi.com

Διαβάστε επίσης: