Το απόφθεγμα της ημέρας
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από το να πιστέψει κάποιος ότι είναι κάτι που δεν είναι. Οι πεποιθήσεις "είμαι ανεπαρκής, είμαι κακός, είμαι ανάξιος, θα έπρεπε να ήμουν αλλιώς", βρίσκονται στον πυρήνα όλων των ψυχικών συμπτωμάτων και διαταραχών. Το να γνωρίζουμε τι είμαστε δεν είναι φιλοσοφία, αλλά ο μόνος τρόπος για να ζούμε χωρίς να προκαλούμε πόνο και δυστυχία στον εαυτό μας και στους άλλους."
~Νίκος Μπάτρας

Έκχαρτ Τόλλε: Ευθυγραμμίσου με το παρόν

Το να είσαι ένα μ' αυτό που υπάρχει δεν σημαίνει ότι δεν αλλάζεις πια τίποτα ή ότι γίνεσαι ανίκανος να αναλάβεις δράση.

Το κίνητρο όμως για ανάληψη δράσης προέρχεται από ένα βαθύτερο επίπεδο, όχι από εγωική επιθυμία ή φόβο. 

Η εσωτερική ευθυγράμμιση με την παρούσα στιγμή διευρύνει τη συνειδητότητά σου και τη φέρνει σε ευθυγράμμιση με το όλον, του οποίου η παρούσα στιγμή είναι αναπόσπαστο μέρος. Το όλον, η ολότητα της ζωής, δρα τότε μέσα από σένα.

Αν δεν ζεις σε ευθυγράμμιση με τον πρωταρχικό σου σκοπό, όποιο σκοπό και να σκεφτείς, ακόμα και αν είναι να δημιουργήσεις έναν παράδεισο στη γη, θα είναι του Εγώ ή θα καταστραφεί από το χρόνο. Αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε οδύνη. 

Αν αγνοήσεις τον εσωτερικό σου σκοπό, ό,τι και να κάνεις, ακόμα και αν φαίνεται πνευματικό, το Εγώ θα τρυπώσει μέσα στο πώς το κάνεις, κι έτσι το μέσο θα διαφθείρει το σκοπό.