Το απόφθεγμα της ημέρας
"Ενδιαφέρεστε για τη δική σας ευτυχία ενώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ευτυχία δεν είναι ποτέ δική σας. Η ευτυχία υπάρχει εκεί όπου το εγώ δεν υπάρχει."
~Νισαργκαντάττα

Νισαργκαντάττα: Το μεγάλο έργο της επίγνωσης

Ο Νισαργκαντάττα απαντάει στην ερώτηση: "Πώς να ξεδιαλύνω μέσα μου το μπέρδεμα με τις επιθυμίες και τους φόβους που υφίσταται σε ασυνείδητο επίπεδο;"

Νισαργκαντάττα: Με το να είστε με τον εαυτό σας, με το "Εγώ Είμαι". 

Με το να παρακολουθείτε τον εαυτό σας στην καθημερινή ζωή σας με άγρυπνο ενδιαφέρον, με την πρόθεση να καταλάβετε, να κατανοήσετε μάλλον παρά να κρίνετε, αποδεχόμενος πλήρως οτιδήποτε ήθελε εμφανιστεί, γιατί εκεί είναι που ενθαρρύνετε το βαθύ να έλθει στην επιφάνεια και να εμπλουτίσει τη ζωή και τη συνείδησή σας με τις δεσμευμένες ενέργειές του.

Αυτό είναι το μεγάλο έργο της επίγνωσης. Αφαιρεί τα εμπόδια κι απελευθερώνει ενέργειες με την κατανόηση της φύσης και του νου. 

Η νοημοσύνη είναι η πόρτα προς την ελευθερία και η άγρυπνη προσοχή είναι η μητέρα της νοημοσύνης.

*Από το βιβλίο "Είμαι Εκείνο", Νισαργκαντάττα

Διαβάστε επίσης:



ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας