Το κλειδί της αφύπνισης

Ταύτιση είναι το βύθισμα του εαυτού μας σε αυτό που ο Εαυτός μας δεν είναι. 
Όλα τ' αρνητικά συναισθήματα, οι αρνητικές σκέψεις, πηγάζουν απ' αυτό που ο Αληθινός Εαυτός, το Είναι, δεν είναι.

Όλες οι αρνητικές καταστάσεις που βιώνουμε στη ζωή μας, όλες οι λανθασμένες φάσεις που -κυριολεκτικά- μας συμβαίνουν, είναι λόγω των ψευδαισθησιακών αντιλήψεων και της ταύτισης που έχουμε μέσω αυτών, με τα πράγματα.

Να αποταυτιστούμε δεν είναι δυνατόν αν δεν γνωρίζουμε την αληθινή ταυτότητά μας. Και όχι την επιφανειακή, την πρόσκαιρη, τη φθαρτή, αυτή που άλλοι μας έχουν αποδώσει και έχουμε αποδεχτεί, ούτε και αυτή που συλλαμβάνουμε και αντιλαμβανόμαστε με τα περιορισμένα μας αισθητηριακά όργανα.

Η αληθινή ταυτότητα -οξύμωρο ή όχι- είναι πέρα από κάθε ταύτιση, γιατί είναι πλήρης αφ' εαυτού της! Το Είναι είναι πλήρες, ευδαιμονικό, αυτάρκες, γαλήνιο, σε Αρμονία με την Πραγματικότητα, Υλική και Πνευματική.

Εάν έστω και λίγο, καταφέρουμε να βιώσουμε το Αληθινό Είναι, να το αισθανθούμε με την Συνείδηση, να το γευτούμε με την Εμπειρία, τότε θα αντιληφθούμε για λίγο την Άφατη Πραγματικότητα πίσω απ' αυτό που μέχρι τώρα νομίζαμε πραγματικό, και αυτό θα μας δώσει απεριόριστη δύναμη.

Έτσι πρέπει να ξεκινάμε από την ερώτηση "ποιος είμαι"; Αυτή η ερώτηση προς τον εαυτό μας είναι διαρκής, και δεν έχει απάντηση, μέχρι ν' απαντηθεί από την ίδια την εμπειρία του Εαυτού, με την παρουσία Αυτού που Είναι.

Καθώς τα πέπλα της ταύτισης θα σχίζονται, θα σχίζεται και η πλάνη του ψευδούς εαυτού, του εγωϊκού εαυτού, και θα αποκαλύπτεται η Πραγματικότητα.

Αυτή η ερώτηση είναι θεμελιώδης. Είναι το πρώτο σκέλος του κλειδιού "ΥΑΤ", το Υποκείμενο, με τα άλλα δύο να είναι το Αντικείμενο και ο Τόπος.

Υποκείμενο: Ποιος είμαι;
Αντικείμενο: Τι κάνω;
Τόπος: Που είμαι;

Αυτό, εν συντομία, είναι το κλειδί της αφύπνισης, ενάντια στην ταύτιση της Συνείδησης.