Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι. Δεν υπάρχουν τέλειες προσωπικότητες. Ούτε οι σοφοί είναι τέλειοι. Και μη νομίζετε ότι αν είστε καλός με όλους, θα αρέσετε σε όλους. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοιος άνθρωπος."
~Μούτζι

Louise L. Hay: Η καλύτερη δίαιτα

Το υπερβολικό βάρος αντιπροσωπεύει την ανάγκη για προστασία. Επιζητούμε προστασία από πλήγματα, ταπείνωση, κριτική και καταναγκασμούς, από ένα φόβο γενικά και ειδικά για τη ζωή.

Δεν είμαι παχιά, αλλά έμαθα με την πάροδο του χρόνου πως όταν νιώθω ανασφάλεια και δεν είμαι χαλαρή, βάζω ορισμένα κιλά. Όταν όμως κατορθώσω να εξουδετερώσω αυτή την απειλή, το υπερβάλλον βάρος φεύγει από μόνο του.

Η καταπολέμηση του βάρους είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Η δίαιτα δεν φέρνει αποτελέσματα, γιατί μόλις τη σταματήσουμε ξαναπαίρνουμε τα χαμένα κιλά.

Η αγάπη για τον εαυτό μας, η εμπιστοσύνη στην πορεία της ζωής και η σιγουριά που νιώθουμε για τη δύναμη του μυαλού μας είναι η καλύτερη δίαιτα που γνωρίζω εγώ. Αν αρχίσουμε μια δίαιτα κατά των αρνητικών μας σκέψεων το βάρος θα σταθμιστεί από μόνο του.