Το απόφθεγμα της ημέρας
"Ξέρεις ότι έχεις αρχίσει να αλλάζεις όταν εμφανίζονται τα ίδια συμπτώματα του παρελθόντος και αντί να ανανεώνονται μέσα από διάφορες σκέψεις, λειτουργούν ως υπενθύμιση για να επιστρέφεις στο "είμαι", εκεί όπου είσαι ήδη πλήρης, ασφαλής και επαρκής, χωρίς να χρειάζεται να προσπαθείς να γίνεις κάποιος ή κάπως."
~Νίκος Μπάτρας

Για να νικήσεις κάτι που είναι φτιαγμένο από όνειρο, απλώς ξυπνάς

Μη δείχνεις συμπόνια στον εγωικό νου. Μη δίνεις χώρο στις σκέψεις του, οι οποίες δεν είναι μόνο αρνητικές, είναι και καταστροφικές και καταπιεστικές για την ψυχή.

Όταν έχεις γνωρίσει τον Εαυτό, ο εγωικός νους δεν σημαίνει τίποτα για σένα. Τίποτα απολύτως. Τίποτα δεν μπορεί να ευδοκιμήσει εκεί. Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για το εγώ.

Το εγώ μπορεί να μεγαλώσει μόνο αν υπάρχει ενδιαφέρον, πίστη, ταυτότητα και επένδυση σ' αυτό. Τότε, αναπόφευκτα, θα πρέπει να παλέψεις μαζί του. Και το ένα όπλο δεν αρκεί. Θα χρειαστείς όπλα, χειροβομβίδες, μπαζούκα, τανκ, ατομική βόμβα, και πάλι δεν θα μπορέσεις να το διαλύσεις.

Γι' αυτό, να παραμένεις ως ο Εαυτός.

Όταν κάτι είναι φτιαγμένο από όνειρο, για να το καταστρέψεις αρκεί να ξυπνήσεις. Όταν ο εχθρός σου είναι φτιαγμένος από όνειρο, πώς θα τον καταστρέψεις; Με ατσάλινες σφαίρες; Όχι, απλώς θα ξυπνήσεις.

*Από ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας

Διαβάστε επίσης: