Το απόφθεγμα της ημέρας
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από το να πιστέψει κάποιος ότι είναι κάτι που δεν είναι. Οι πεποιθήσεις "είμαι ανεπαρκής, είμαι κακός, είμαι ανάξιος, θα έπρεπε να ήμουν αλλιώς", βρίσκονται στον πυρήνα όλων των ψυχικών συμπτωμάτων και διαταραχών. Το να γνωρίζουμε τι είμαστε δεν είναι φιλοσοφία, αλλά ο μόνος τρόπος για να ζούμε χωρίς να προκαλούμε πόνο και δυστυχία στον εαυτό μας και στους άλλους."
~Νίκος Μπάτρας

Νισαργκαντάττα: Προσπαθήστε να είστε, μόνο να είστε

Προσπαθήστε να είστε, μόνο να είστε. Η πολύ σημαντική λέξη είναι «προσπαθήστε».

Δώστε αρκετό χρόνο καθημερινά για να καθίσετε ήσυχα και να προσπαθήσετε, απλά να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε την προσωπικότητα, με τους εθισμούς και τις εμμονές της. 

Μη ρωτάτε πώς, δεν μπορεί να εξηγηθεί. Απλά συνεχίζετε να προσπαθείτε μέχρι να πετύχετε. Εάν επιμείνετε, δεν μπορεί να υπάρξει αποτυχία. Αυτό που έχει ύψιστη σημασία είναι η ειλικρίνεια, η σοβαρότητα.

Πρέπει πραγματικά να είχατε την ανάγκη του ατόμου που είστε. Δείτε τώρα την επείγουσα ανάγκη να είστε ελεύθεροι από αυτόν τον περιττό αυτοπροσδιορισμό, αυτή τη δέσμη μνημών και συνηθειών. Αυτή η σταθερή αντίσταση ενάντια στο περιττό είναι το μυστικό της επιτυχίας.