Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μέσα από τα μάτια μας το σύμπαν βλέπει τον εαυτό του. Μέσα από τα αφτιά μας το σύμπαν ακούει τις μελωδίες του. Είμαστε οι μάρτυρες μέσω των οποίων το σύμπαν αποκτά επίγνωση του μεγαλείου του."
~Άλαν Γουάτς

Χρησιμοποιήστε τις έννοιες για να πάτε πέρα από αυτές

Όταν η αίσθηση "είμαι" αποβάλλει όλα αυτά με τα οποία είναι ταυτισμένη, ή με άλλα λόγια, όταν παραμένει μόνη της χωρίς να συνδέεται με καμία έννοια, αυτός είναι ο καθαρός διαλογισμός.

Τότε αυτά που σας λέω θα γίνουν αμέσως κατανοητά. Χρησιμοποιήστε τις έννοιες για να πάτε πέρα από αυτές. Δεν είναι δύσκολο. Γιατί; Επειδή η αληθινή φύση σας είναι ήδη πέρα από όλα αυτά.

Γι’ αυτό δεν βάζω ένα χρονικό όριο και δεν σας λέω ότι χρειάζεστε πολύ χρόνο. Μπορεί να πάρει χρόνο. Όσο περίεργο και αν φαίνεται, παίρνει χρόνο για να αντιληφθείς το άχρονο. Αλλά… Τα νέα μου είναι πάντα ευχάριστα. Η πιο όμορφη ανακάλυψη βρίσκεται ήδη στη θέση της. 

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια κατάσταση, αλλά να ανακαλύψετε την κατάσταση που δεν είναι κατάσταση. Την κατάσταση όπου όλες οι άλλες καταστάσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά αυτή δεν έρχεται και δεν φεύγει.

*Από μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Μούτζι