Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

Συχνά μοχθούμε ανώφελα αντί να χαλαρώνουμε στη σιωπή

Η σιωπή πάντοτε προηγείται της δημιουργίας. Αν παρακολουθήσεις προσεκτικά, θα ανακαλύψεις ότι μέσα από τη σιωπή, μέσα στο απόλυτο κενό, γεννώνται όλες οι δημιουργικές επιδιώξεις και κατακτήσεις του ανθρώπου.

Είναι λες και όλες οι σκέψεις και τα πράγματα ξεπροβάλλουν μέσα από τη σιωπή για να καλλιεργηθούν και να πάρουν μορφή στο νου μας, πρώτα ως ιδέες και αργότερα με τη μορφή εκπληκτικών επιτευγμάτων.

Μερικές φορές, το πιο δύσκολο κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας είναι η περίοδος σιωπής που προηγείται της δραστηριότητας. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά μοχθούμε ανώφελα, προσπαθώντας να εξαναγκάσουμε τα πράγματα, αντί να χαλαρώσουμε στη σιωπή και να αφουγκραστούμε τη φωνή μέσα μας.

Μια φορά την ημέρα, κάθε μέρα, δοκίμασε να κάνεις ένα δεκάλεπτο διάλειμμα με σιωπή. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε, είτε στο γραφείο ή στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις την απόφαση.

Απλά κάθισε και ηρέμησε. Μην ασχοληθείς με τίποτε άλλο, Επίτρεψε στον εαυτό σου να βολευτεί χωρίς να σκέφτεσαι κάτι ιδιαίτερο. Τα λίγα αυτά λεπτά, κλείσε την πόρτα σου και κατέβασε το τηλέφωνο. Φτιάξε μια όαση γαλήνης και ηρεμίας για τον εαυτό σου και μη σκέφτεσαι κάτι συγκεκριμένο. Άφησε το νου σου να περιπλανηθεί.

Μετά από δέκα λεπτά γύρνα στην καθημερινότητά σου. Θα εκπλαγείς με τη διαφορά, ειδικά αν επαναλαμβάνεις την πρακτική αυτή καθημερινά. Θα διαπιστώσεις ότι η ικανότητα να συγκεντρώνεσαι στα καθήκοντά σου θα βελτιωθεί. Θα επιτυγχάνεις περισσότερα με λιγότερη προσπάθεια.

*Από το βιβλίο "Το μονοπάτι της δύναμης - Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε", Μπάρμπαρα Μπέργκερ, Εκδ. Καστανιώτη

Διαβάστε επίσης: