Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

Η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα, αλλά σημασία έχει πώς τα αντιμετωπίζουμε

Το σύμπαν είναι πάντα με το μέρος σας. Κάθε ανεπιθύμητη κατάσταση απλώς αντικατοπτρίζει κάτι που πρέπει να εξερευνήσετε μέσα σας, μοτίβα σκέψης ή ερπετικές φωνές από το παρελθόν.

Κάθε πρόβλημα, πρόκληση ή τραύμα -ανάμεσά τους και η αρρώστια- έχει έναν ανώτερο σκοπό, αν το δούμε από τη σωστή οπτική. Μέσα από τη νοοτροπία της κυματικής αντίδρασης, είναι όλα μέρος της περιπέτειας της ζωής, και, όπως σε κάθε κύμα, θα υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα.

Κάθε πρόκληση είναι μια ευκαιρία να μάθουμε, να αναπτυχθούμε και να αναζητήσουμε τα κρυφά δώρα, ώστε να μπορούμε να ακολουθήσουμε το κύμα και να φτάσουμε στην επόμενη κορυφή του.

Η ζωή είναι πάντα γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι πώς τα αντιμετωπίζουμε. Αν βγούμε από το πεδίο μάχης της αντίδρασης στρες, η ζωή γίνεται απολαυστική, ένα μαγικό ταξίδι.

Η θετική σκέψη δεν είναι πάντοτε αρκετή για να αποτρέψουμε ή να θεραπεύσουμε μια αρρώστια. Εκείνο που έχει πραγματικά σημασία είναι το πώς νιώθουμε. Και αυτό, με τη σειρά του, αντικατοπτρίζει πόσο καλά ρέει η ενέργειά μας, αν συγκρουόμαστε επώδυνα με τα κύματα του ωκεανού ή σερφάρουμε πάνω τους με χαρά και αγαλλίαση.

Όταν η ενέργεια της Πηγής ρέει ελεύθερα, προσεγγίζουμε ό,τι συμβαίνει στη ζωή με άνευ όρων αγάπη και τα βλέπουμε όλα σαν ένα δώρο.