Το απόφθεγμα της ημέρας
"Όταν γεννιόμαστε οι γονείς μας μάς δίνουν ένα όνομα. Αλλά αυτό το όνομα είναι μόνο μια ταμπέλα, μια ψεύτικη ταυτότητα. Το πραγματικό μας όνομα είναι το "είμαι". Όχι το "είμαι" του ατόμου ή του σώματος, αλλά το "είμαι" της ύπαρξης και της επίγνωσης. Αυτό το "είμαι" είναι συνώνυμο του παρόντος."
~Μούτζι

Πώς να διαχειριστούμε τα υψηλά επίπεδα ενέργειας στο σώμα

Ο Αντυασάντι απαντάει στην ερώτηση: "Όταν κάνω διαλογισμό, και όχι μόνο τότε, νιώθω στο σώμα μου μια έντονη ροή ενέργειας. Μερικές φορές είναι μια ευχάριστη αίσθηση, αλλά άλλες φορές με κάνει και νιώθω μια νευρικότητα και δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Τι να κάνω;"

Αντυασάντι: Αρκετά συχνά στην πνευματική σου πορεία μπορεί να νιώσεις διάφορες μορφές έντονης ροής ενέργειας στο σώμα σου. Μην ενθουσιάζεσαι όμως και μην προσπαθείς να καταπιέσεις ή να αποφύγεις αυτό το φαινόμενο γιατί έτσι θα το δυναμώσεις. 

Στρέψε την προσοχή σου στο επίπεδο που βρίσκεται πίσω από όλες τις μορφές ενέργειας. Μείνε στη σιωπή, στην ακινησία και στο κενό που προηγείται όλων αυτών των μορφών ενέργειας του σώματος και του νου. Εστίασε επίσης την προσοχή σου στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Αυτό θα σε βοηθήσει να γειώσεις και να ενσωματώσεις καλύτερα την ενέργεια.

Κάποιες δραστηριότητες γείωσης μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες, όπως μια ήρεμη βόλτα στη φύση, η άσκηση, το μασάζ στα πέλματα των ποδιών, κ.ά. - οτιδήποτε σε βοηθάει να γειωθείς και να ηρεμήσεις ενεργειακά.

Το σώμα και το νευρικό σου σύστημα χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν σε πιο υψηλά επίπεδα ενέργειας μέσα σου. Να έχεις υπομονή. Μπορεί να χρειαστεί να περάσουν κάποιοι μήνες, ή και χρόνια, για να συνηθίσει σ' αυτά τα επίπεδα ενέργειας το νευρικό σου σύστημα.