Το απόφθεγμα της ημέρας
"Αν συνειδητοποιήσεις ότι τα πάντα αλλάζουν συνέχεια, θα δεις ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείς να κρατηθείς από κάπου."
~Λάο Τσε

Έκχαρτ Τόλλε: Μέσα από τις προκλήσεις αφυπνίζεται η συνειδητότητα

Η ηρεμία του νου συνδέεται με το να ζούμε στο παρόν.

Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας μπορούμε να αποκτήσουμε επίγνωση των αντικειμένων που μας περιβάλλουν και αμέσως όλα μας φαίνονται πιο ζωντανά. Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να επιβιώσει σ' αυτή την άμεση σύνδεσή μας με το παρόν.

Όταν ζούμε στο παρόν τα προβλήματα εξαφανίζονται, αλλά όχι και οι προκλήσεις της ζωής. Αυτές θα είναι πάντα εδώ, γιατί μέσα από αυτές αφυπνίζεται η συνειδητότητα. Τα προβλήματα όμως, τα βρίσκει κανείς μόνο μέσα στις σκέψεις, στα πιο ασυνείδητα και καταναγκαστικά μοτίβα σκέψεων. Όσο πιο συνειδητός γίνεσαι, τόσο περισσότερο διαλύονται τα προβλήματα.

Οι άνθρωποι έχουν μάθει να τους αρέσουν τα προβλήματα. Ένα κομμάτι της ταυτότητάς τους και της αίσθησης της ζωντάνιας τους προέρχεται από αυτά, γιατί αδυνατούν να νιώσουν μέσα τους την αληθινή ζωντάνια, τη βαθύτερη διάσταση της επίγνωσης, του Είναι τους. Μέσα απ' τα προβλήματα νιώθουν ότι η ζωή τους έχει ένα ενδιαφέρον. Μιλάνε γι' αυτά και μαθαίνουν να βλέπουν γύρω τους όλο προβλήματα.

Αν έχετε προσέξει, κάποια περιοδικά φτιάχνουν τίτλους και θέματα που είναι εντελώς ψεύτικα. Είναι δικά τους κατασκευάσματα. Κάποιος υποτίθεται ότι πεθαίνει, κάποιος υποτίθεται ότι χωρίζει και ενώ κανείς δεν θα ενδιαφερόταν γι' αυτούς, οι άνθρωποι "τσιμπάνε" γιατί παίρνουν τη δόση του δράματος που χρειάζονται. Μπορεί να σκεφτούν κιόλας ότι η ζωή τους τελικά δεν είναι και τόσο χάλια μπροστά στο δράμα των άλλων.

Δεν είναι απαραίτητο όμως το δράμα για να νιώθετε ζωντανοί. Εστιάστε την προσοχή σας στη ζωντάνια μέσα σας και νιώστε ότι είστε η συνειδητότητα, που είναι η ουσία σας. Αυτό εξαφανίζει όλα τα προβλήματά σας και μένουν μόνο οι προκλήσεις της ζωής, χωρίς τις οποίες θα ήμασταν όλοι σαν κοιμισμένοι.

*Απόσπασμα από μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Έκχαρτ Τόλλε

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας