Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι. Δεν υπάρχουν τέλειες προσωπικότητες. Ούτε οι σοφοί είναι τέλειοι. Και μη νομίζετε ότι αν είστε καλός με όλους, θα αρέσετε σε όλους. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοιος άνθρωπος."
~Μούτζι

Η ευτυχία δεν έρχεται από τα αντικείμενα, τις σχέσεις ή τις καταστάσεις

Σε όλη μας τη ζωή αναζητούμε την ευτυχία στα αντικείμενα, τις καταστάσεις ή τις σχέσεις. Κάποια στιγμή όμως αντιλαμβανόμαστε ότι η ευτυχία δεν θα ‘ρθει από κάποιο αντικείμενο.

Κάποια στιγμή το βλέπουμε αυτό ξεκάθαρα, ότι αυτό που αναζητούσαμε τόσο πολύ σε όλη μας τη ζωή δεν θα το βρούμε σε κάποιο αντικείμενο. Η αγάπη που ψάχναμε δεν θα έρθει από μια σχέση. Η γαλήνη δεν θα έρθει από κάποια κατάσταση. Κάποια στιγμή το βλέπουμε αυτό πολύ καθαρά.

Ως συνέπεια αυτής της συνειδητοποίησης η επένδυσή μας σε αντικείμενα, σχέσεις και καταστάσεις μειώνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε να δημιουργούμε σχέσεις με αντικείμενα ή ανθρώπους. Συνεχίζουμε να έχουμε όλων των ειδών τις σχέσεις και να δραστηριοποιούμαστε κοινωνικά. Όλα αυτά συνεχίζονται.

Αλλά δεν επενδύουμε την ευτυχία μας, την αγάπη μας και τη γαλήνη μας σ’ αυτά. Αυτή είναι μια ριζική αλλαγή. Δεν δίνουμε πλέον την καρδιά και τον νου μας σε κάποιο αντικείμενο.

*Απόσπασμα από μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Ρούπερτ Σπάιρα