Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι. Δεν υπάρχουν τέλειες προσωπικότητες. Ούτε οι σοφοί είναι τέλειοι. Και μη νομίζετε ότι αν είστε καλός με όλους, θα αρέσετε σε όλους. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοιος άνθρωπος."
~Μούτζι

Βιβλίο "Επίγνωση", Νίκος Μπάτρας | Αναθεωρημένη έκδοση 2023

Αγαπητοί φίλοι της Αυτεπίγνωσης,

το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό, Νίκος Μπάτρας" είναι διαθέσιμο πλέον σε ηλεκτρονική μορφή ως αρχείο pdf (τα τυπωμένα αντίτυπα εξαντλήθηκαν). Μπορεί κανείς να το διαβάσει από τάμπλετ, υπολογιστή, κινητό, ή να το εκτυπώσει. Όποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει μπορεί να στείλει mail στη διεύθυνση nbatras@yahoo.com ή μήνυμα στο Facebook στη σελίδα:

Κυκλοφορεί επίσης μεταφρασμένο στα αγγλικά και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ:

Στοιχεία του βιβλίου:

Τίτλος: "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό | Ένας πρακτικός οδηγός αυτογνωσίας, αυτοβοήθειας και πνευματικής αφύπνισης"
Συγγραφέας: Νίκος Μπάτρας
Εκδόσεις: Αναθεωρημένη έκδοση 2023 
[πρώτη έκδοση 2016, εκδ. iWrite]
Σελίδες: 242

Περίληψη:

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται σε ψυχικό και ψυχοσωματικό επίπεδο. Το άγχος, η κατάθλιψη και άλλες ασθένειες έχουν ήδη λάβει διαστάσεις επιδημίας, ενώ άλλου είδους συμπτώματα, όπως οι πόλεμοι, η εκμετάλλευση, η απληστία και η διαφθορά, προέρχονται επίσης από την ίδια αιτία: την έλλειψη αυτογνωσίας που δημιουργεί μια βαθιά αίσθηση ανεπάρκειας και ανασφάλειας. 
Για να αντισταθμίσουν την ανεπάρκεια και την ανασφάλεια, οι άνθρωποι αναζητούν την πληρότητα και την ασφάλειά τους στα υλικά αγαθά, το χρήμα, την εξουσία, την αναγνώριση και τις σχέσεις προσκόλλησης, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνθήκες δυσλειτουργίας για τους ίδιους, αλλά και για τους συνανθρώπους τους.
Όποιο και αν είναι το σύμπτωμα, η διέξοδος από αυτές τις καταστάσεις δυστυχίας έγκειται στην αναγνώριση του αληθινού μας εαυτού. Αυτό που είμαστε πραγματικά δεν εξαρτάται από τις πεποιθήσεις, τις αναμνήσεις, τους ρόλους και τις ταυτότητες. Ο αληθινός μας εαυτός είναι η καθαρή γνώση της ύπαρξης, η επίγνωση, που αποτελεί και τον κοινό παρονομαστή όλων των εμπειριών μας.
Σ’ αυτό το βιβλίο παρουσιάζουμε με απλό και κατανοητό τρόπο, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, την πορεία της επανασύνδεσής μας με την επίγνωση, διαλύοντας ταυτόχρονα τις ψευδαισθήσεις που μας κάνουν να νιώθουμε ξεχωριστοί από το Όλο.

Περιεχόμενα:

Πρόλογος
1. Η επίγνωση είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των εμπειριών μας 
2. Το Εγώ και οι ταυτότητες 
3. Η καταστροφική φύση της κριτικής 
4. Η φλυαρία του νου - 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τις σκέψεις
5. Η αποταύτιση και η απελευθέρωση από το Εγώ 
6. Η αλλαγή και τα στάδια της πνευματικής αφύπνισης 
7. Πώς να διαχειριζόμαστε συνειδητά τα συναισθήματα 
8. Η ψυχοθεραπευτική δράση της επίγνωσης (Άγχος και κρίσεις πανικού, Κοινωνική φοβία και κοινωνικό άγχος, Κατάθλιψη) - Πώς να αναγνωρίζουμε έγκαιρα τις αρνητικές σκέψεις
9. Διαλογισμός: θεωρία, πρακτική, δυσκολίες και οφέλη - 10 λόγοι για τους οποίους η αναπνοή κατέχει ένα κεντρικό ρόλο στο διαλογισμό
10. Η ενδυνάμωση της επίγνωσης στην καθημερινότητά μας 
11. Η επιστροφή στην πηγή και η επανασύνδεση με τον αληθινό μας εαυτό 
12. Η αυτογνωσία και η ισορροπία μεταξύ νου, σώματος και επίγνωσης 
13. Διαπροσωπικές σχέσεις: η βιωματική και η διανοητική προσέγγιση 
14. Η ευτυχία 
15. Ο ύπνος, ο θάνατος και ο φόβος του θανάτου 
16. Επίγνωση και κοινωνία 
Επίλογος


Σχόλια αναγνωστών στο Facebook: