Το απόφθεγμα της ημέρας
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από το να πιστέψει κάποιος ότι είναι κάτι που δεν είναι. Οι πεποιθήσεις "είμαι ανεπαρκής, είμαι κακός, είμαι ανάξιος, θα έπρεπε να ήμουν αλλιώς", βρίσκονται στον πυρήνα όλων των ψυχικών συμπτωμάτων και διαταραχών. Το να γνωρίζουμε τι είμαστε δεν είναι φιλοσοφία, αλλά ο μόνος τρόπος για να ζούμε χωρίς να προκαλούμε πόνο και δυστυχία στον εαυτό μας και στους άλλους."
~Νίκος Μπάτρας

Έκχαρτ Τόλλε: "Οι δυσκολίες είναι προσκλήσεις για να πας βαθύτερα μέσα σου"

Σύμφωνα με την παραβολή του Χριστού, όταν θα έρθουν οι πλημμύρες, οι καταιγίδες και οι δυνατοί άνεμοι, το σπίτι που είναι χτισμένο στην άμμο χωρίς θεμέλια στην πέτρα, θα καταρρεύσει εντελώς.

Το "σπίτι" φυσικά είναι ο άνθρωπος. Αν δεν έχεις γερά θεμέλια στον Εαυτό σου, το άγχος μπορεί να σε οδηγήσει στην κατάρρευση.

Όταν τα πράγματα πάνε καλά, οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με το μέσα. Ζουν στη ζώνη άνεσής τους. Δεν γνώρισα ποτέ κανέναν που να αφυπνίστηκε όσο πήγαιναν όλα καλά στη ζωή του. 

Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό με το να σου πηγαίνουν όλα καλά. Αλλά κάποια στιγμή τα πράγματα στραβώνουν, εμφανίζεται μια απώλεια, μια αρρώστια, ένας πόλεμος, μια οικονομική καταστροφή, η εισβολή της χώρας σου, ή μια πανδημία. 

Μπορεί να συμβεί σε προσωπικό ή σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό είναι μια πρόσκληση για να πας βαθύτερα. Αν δεν πας, θα υποφέρεις άσκοπα.

*Από ομιλία του Έκχαρτ Τόλλε
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας