Το απόφθεγμα της ημέρας
"Αν θέλετε να διώξετε κάποιο φόβο, η έδρα αυτού του φόβου βρίσκεται στην καρδιά σας και όχι στο χέρι εκείνου που φοβάστε."
~Χαλίλ Γκιμπράν

Η δύναμη της εγωικής ταυτότητας εξαρτάται από την πίστη σου σ' αυτή

Δύο είναι οι επιλογές που έχεις για το τι θα κάνεις με τον εαυτό σου.

Η πρώτη είναι να συνεχίσεις να συντηρείς και να προστατεύεις την εγωική σου ταυτότητα, που ουσιαστικά πρόκειται για μία σχέση που έχεις με μια αυταπάτη.

Η δεύτερη είναι να εκθέσεις την εγωική σου ταυτότητα, ακόμα και αν νιώσεις ντροπή στην αρχή - σύντομα όμως θα εμφανιστούν τα τεράστια οφέλη από αυτή την κίνηση.

Η εγωική ταυτότητα είναι τόσο αληθινή, όσο πιστεύεις ότι είναι αληθινή. Και τα πράγματα είναι τόσο προσωπικά, όσο πιστεύεις ότι είναι προσωπικά.

Ο νους μπορεί να σε επηρεάσει μόνο αν κάτι μέσα σου αντιδράσει σ' αυτόν. Μόνο αν πας να "αγοράσεις" τα προϊόντα του, μόνο τότε θα επηρεαστείς. 

Και να προσέχεις, γιατί ο νους είναι ένας πολύ πονηρός πωλητής. Θα κάνει τα πάντα για να προσπαθήσει να σε πείσει να αγοράσεις τα προϊόντα του. Αλλά ακόμα και αν παρασυρθείς, ο αληθινός σου εαυτός, η επίγνωση, δεν θα επηρεαστεί. Συνειδητοποίησε ότι είσαι αυτή η ανεπηρέαστη επίγνωση.

*Από μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας

Διαβάστε επίσης: