Το απόφθεγμα της ημέρας
"Μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι. Δεν υπάρχουν τέλειες προσωπικότητες. Ούτε οι σοφοί είναι τέλειοι. Και μη νομίζετε ότι αν είστε καλός με όλους, θα αρέσετε σε όλους. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ τέτοιος άνθρωπος."
~Μούτζι

Η δύναμη της εγωικής ταυτότητας εξαρτάται από την πίστη σου σ' αυτή

Δύο είναι οι επιλογές που έχεις για το τι θα κάνεις με τον εαυτό σου.

Η πρώτη είναι να συνεχίσεις να συντηρείς και να προστατεύεις την εγωική σου ταυτότητα, που ουσιαστικά πρόκειται για μία σχέση που έχεις με μια αυταπάτη.

Η δεύτερη είναι να εκθέσεις την εγωική σου ταυτότητα, ακόμα και αν νιώσεις ντροπή στην αρχή - σύντομα όμως θα εμφανιστούν τα τεράστια οφέλη από αυτή την κίνηση.

Η εγωική ταυτότητα είναι τόσο αληθινή, όσο πιστεύεις ότι είναι αληθινή. Και τα πράγματα είναι τόσο προσωπικά, όσο πιστεύεις ότι είναι προσωπικά.

Ο νους μπορεί να σε επηρεάσει μόνο αν κάτι μέσα σου αντιδράσει σ' αυτόν. Μόνο αν πας να "αγοράσεις" τα προϊόντα του, μόνο τότε θα επηρεαστείς. 

Και να προσέχεις, γιατί ο νους είναι ένας πολύ πονηρός πωλητής. Θα κάνει τα πάντα για να προσπαθήσει να σε πείσει να αγοράσεις τα προϊόντα του. Αλλά ακόμα και αν παρασυρθείς, ο αληθινός σου εαυτός, η επίγνωση, δεν θα επηρεαστεί. Συνειδητοποίησε ότι είσαι αυτή η ανεπηρέαστη επίγνωση.

*Από μαγνητοσκοπημένη ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας

Διαβάστε επίσης: