Το απόφθεγμα της ημέρας
"Όταν ζεις με επίγνωση στο παρόν σπας τη συνέχεια της "ιστορίας" σου, του παρελθόντος και του μέλλοντος, και αναδύεται η αληθινή νοημοσύνη."
~Έκχαρτ Τόλλε

Όποια εμπειρία και αν αναδυθεί επίτρεψέ της να εκφραστεί

Όποια εμπειρία και αν αναδυθεί επίτρεψέ της να εκφραστεί. Ρέει μέσα στην ανθρώπινη έκφραση της συνειδητότητας. Άφησέ τη να υπάρχει.

Όταν της δοθεί ο χώρος για να εκφραστεί, τότε ο χώρος που βρισκόταν στο υπόβαθρο -και ο οποίος είναι γεμάτος χαρά, ακίνητος και ήρεμος- θα έρθει στο προσκήνιο.

Αλλά μην το ονομάσεις αυτό "φώτιση" και μην αισθάνεσαι ότι κέρδισες κάτι. Αντ' αυτού, αναγνώρισε και δώσε όλη σου την προσοχή στην αμετάβλητη σιωπή που είναι το υπόστρωμα για όλα όσα εμφανίζονται στον νου.

~Μούτζι

*Μετάφραση: Ν. Μπάτρας

Διαβάστε επίσης:


ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η ανάρτηση με τις περισσότερες προβολές στην Αυτεπίγνωση μέχρι σήμερα:

Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις, έρχεται όταν ηρεμεί ο αναλυτικός νους

Παρόλο που η θετική σκέψη προφανώς είναι προτιμότερη από την αρνητική, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να σε απαγκιστρώσει για πολύ απ...

Αν σας αρέσουν τα άρθρα της Αυτεπίγνωσης, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό χρηματικό ποσό (όσο θέλετε εσείς) για να στηρίξετε την ιστοσελίδα. Με ποσό 10 ευρώ και άνω, θα λάβετε στο email σας δωρεάν το βιβλίο "Επίγνωση - Ανακαλύπτοντας τον αληθινό μας εαυτό". Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
Νίκος Μπάτρας