Το απόφθεγμα της ημέρας
"Το να συνειδητοποιήσεις τι είσαι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο."
~Ραμάνα Μαχάρσι

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι

Κανένας άλλος άνθρωπος δεν έχει οποιουδήποτε είδους κυριαρχία πάνω σ' αυτό που πραγματικά είστε. Η αληθινή σας φύση δεν έχει την υποχρέωση να αναφέρεται σε οποιονδήποτε άλλο.

Αυτό σημαίνει πως, αν δεν ζούμε τη ζωή μας απόλυτα πάνω στους δικούς μας όρους, εάν υπάρχει κάποιος στη ζωή μας που κυριαρχεί πάνω μας, δεν είναι επειδή η ζωή έχει δώσει κατά κάποιο τρόπο σ' αυτό το άτομο ένα άδικο πλεονέκτημα ή μια δύναμη που μπορεί να ασκεί πάνω μας. 

Το γεγονός είναι απλά πως εμείς, χωρίς να το γνωρίζουμε, έχουμε προδώσει την πραγματική μας κληρονομιά. Μια κληρονομιά που μας καλεί τώρα για να μας υπενθυμίσει πως το πνεύμα μας δεν μπορεί να κυριαρχηθεί από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε άλλο. 

Ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα να είναι απόλυτα ανεξάρτητος και απόλυτα ελεύθερος άνθρωπος. Η αλήθεια δηλώνει πως τίποτα το πραγματικό δεν στέκεται ανάμεσα σ' εσάς και αυτή την ευγενική ζωή, και κατόπιν σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την πραγματική απόλαυση τού να ζει κανείς τη ζωή του με τους δικούς του όρους.

Να θυμάστε: Όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τον εαυτό σας, κάποιος θα έχει πάντα τη διάθεση να σας πει τι να κάνετε. Αλλά γιατί να τον ακούσετε; Γιατί να αναζητάτε την αποδοχή κάποιου που δεν αποδέχεται ούτε τον εαυτό του;