Το απόφθεγμα της ημέρας
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από το να πιστέψει κάποιος ότι είναι κάτι που δεν είναι. Οι πεποιθήσεις "είμαι ανεπαρκής, είμαι κακός, είμαι ανάξιος, θα έπρεπε να ήμουν αλλιώς", βρίσκονται στον πυρήνα όλων των ψυχικών συμπτωμάτων και διαταραχών. Το να γνωρίζουμε τι είμαστε δεν είναι φιλοσοφία, αλλά ο μόνος τρόπος για να ζούμε χωρίς να προκαλούμε πόνο και δυστυχία στον εαυτό μας και στους άλλους."
~Νίκος Μπάτρας

Μην παραμένετε σε μια κατάσταση που περιορίζει τις δυνατότητές σας

Στο ταξίδι της εξέλιξης είναι πολύ σημαντικό να κατανοούμε ότι οφείλουμε για την προσωπική μας ανάπτυξη να αλλάζουμε πλαίσιο εγκαίρως.

Το γεγονός ότι ένα πλαίσιο ήταν πολύ υποβοηθητικό και χρήσιμο σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωή μας δεν σημαίνει ότι είναι και τώρα, διαφορετικά θα μέναμε για πάντα στο δημοτικό! Και το πλαίσιο μπορεί να είναι ένα περιβάλλον, ένας άνθρωπος ή μια κατάσταση. 

Σταματήστε λοιπόν να παραμένετε σε μια κατάσταση που σας καθηλώνει ή περιορίζει τις δυνατότητές σας. Ακριβώς όπως ένα φυτό που, καθώς αναπτύσσεται, έχει ανάγκη από μεγαλύτερη γλάστρα για να απλώσουν επαρκώς οι ρίζες του. Μην φοβάστε την αλλαγή, στο τέλος του δρόμου θα σας περιμένει μια αρτιότερη εκδοχή του εαυτού σας!